8 Nisan Dünya Romanlar Günü

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, 8 Nisan Dünya Romanlar Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

08 Nisan 2017 Cumartesi 17:29
8 Nisan Dünya Romanlar Günü

Başkan Albayrak, mesajında, Romanlar Günü'nün 1990'dan itibaren 8 Nisan Dünya Romanlar Günü olarak kutlandığını ifade etti.

Romanlar Günü'nün "Barış, refah ve dayanışma için birlik" anlayışıyla kutlandığını aktaran Albayrak, şunları kaydetti:

"Romanlar, insanlık ailesinin ayrılmaz bir parçasıdır. Yaşadıkları her ülkede o ülkenin en renkli kültürünü oluşturmuşlardır. Türkiye coğrafyası da, tarih boyunca Romanlar ve Roman kültürünün gelişimi açısından önemli bir yere sahip olmuştur. Roman vatandaşlarımız, bu özel ve önemli yeri edinmenin yanında birçok sorunla da karşı karşıya gelmektedir. Bu sorunların başında istihdam sorunu bulunmaktadır. Ayrıca barınma ortamlarının elverişsizliği, sağlıklı bir yaşam sürmeleri noktasında tehdit oluşturmaktadır.

Dolayısıyla Roman vatandaşlarımızın sosyal yerler noktasındaki sorununun aşılması, ortadan kalkması hayati bir önem taşımaktadır. Bu duygu ve düşüncelerle Romanlar'ın, etnik ve kültürel ayrımcılığa uğramamaları, yaşamın her alanında baskıya maruz kalmamaları ve sosyal hayatta hak ettikleri yeri almaları dileğiyle başta Trakya'daki Roman hemşehrilerim olmak üzere, ülkemizdeki ve tüm dünyadaki Romanlar'ın 8 Nisan Dünya Romanlar Günü'nü kutluyorum."

AA

banner119
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner56

banner108