Erzincan’da ‘Hastalık Yönetimi Platformu’ uygulaması geliştirildi

Erzincan’da kaliteli sağlık hizmetinin sürdürülebilmesi için Hastalık Yönetimi Platformu (HYP) uygulaması geliştirildi.

24 Mart 2022 Perşembe 14:23
Erzincan’da ‘Hastalık Yönetimi Platformu’ uygulaması geliştirildi

Erzincan’da kaliteli sağlık hizmetinin sürdürülebilmesi için Hastalık Yönetimi Platformu (HYP) uygulaması geliştirildi.

Nüfustaki yaşlanma ve kronik hastalıkların artmasıyla bağlantılı olarak sağlık hizmetlerinin kaliteli bir şekilde sürdürülmesi, sağlık hizmet kalitesini artırmak amacıyla Sağlık Bakanlığı bünyesinde bulunan Hastalık Yönetimi Platformu (HYP) uygulaması geliştirildi.

HYP kullanımı ile; kronik hastalıkların erken teşhisi ve periyodik izlemlerle uygun tedavi edilmesi sağlanarak, hastalıkların semptom ve bulgularının kontrol altına alınması, komplikasyon izlemiyle bireylerin fonksiyon kayıpları yaşamalarının ve engelli hale gelmelerinin önüne geçilmesi hedefleniyor.

Bu kapsamda Hastalık Yönetim Platformunun kullanımını desteklemek amacıyla oluşturulan saha ekibi tarafından aile hekimliği birimlerine yüz yüze ziyaretler gerçekleştiriliyor. Saha ziyaretleri sırasında karşılaşılan sorunlar öncelikle il düzeyinde değerlendirilirken, çözülemeyen sorunların ise çözüm önerileri Sağlık Bakanlığına iletiliyor.

banner119
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner56

banner108