Vergide e-fatura düzenlemesi Resmi Gazete'de

Resmi Gazete'de yayımlanan tebliğe göre mal ihracı ve yolcu beraberi eşya ihracı kapsamında fatura düzenleyecek olanlar, faturalarını 1 Ocak 2017 tarihinden itibaren e-Fatura olarak düzenleyebilecekler.

15 Aralık 2016 Perşembe 09:52
Vergide e-fatura düzenlemesi Resmi Gazete'de

Vergide e-fatura düzenlemesi Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği'nde yapılan değişiklikle mal ihracı ve yolcu beraberi eşya ihracı kapsamında fatura düzenleyecek olanlar, faturalarını 1 Ocak 2017 tarihinden itibaren e-Fatura olarak düzenleyecekler. Maliye Bakanlığı'nın yürüttüğü tebliğ hükümlerine göre e-Fatura uygulamasına kayıtlı olan mükelleflerden mal ihracı ve yolcu beraberi eşya ihracı kapsamında fatura düzenleyecek olanlar, istemeleri halinde 1 Ocak 2017 tarihinden itibaren söz konusu faturalarını e-Fatura olarak düzenlemeye başlayabilecekleri gibi 1 Temmuz 2017 tarihine kadar matbu (kağıt veya e-Arşiv) fatura da düzenleyebilecekler.

İHA

banner119
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner56

banner108