"Türkiye'deki referanduma 'evet' ile destek verilmeli"

Gifa Holding Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Kısa, 16 Nisan'da gerçekleşecek referandum ile ilgili görüşlerini açıkladı.

09 Mart 2017 Perşembe 12:56
"Türkiye'deki referanduma 'evet' ile destek verilmeli"

KKTC'nin önemli kuruluşlarından Gifa Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Kısa, Türkiye'de Anayasa değişiklik paketini desteklediğini belirterek, halk oylamasında 'evet' kullanılması çağrısında bulundu. Kısa, Türkiye'nin her durumda KKTC'nin yanında olduğu gibi Türkiye vatandaşlığı bulunan herkesin 16 Nisan'da yapılacak olan referandumda 'evet' kararı vererek destekte bulunulmasını kaydetti.


Dünyada ve özellikle Türkiye'nin bulunduğu coğrafyada siyasi, askeri, ekonomik gelişmelerin kaygı verici duruma geldiğine dikkat çeken işadamı Kısa, KKTC ve Türkiye'ye yönelik bölgesel ve küresel bütün tehditlerin bertaraf edilmesi bölgede yine aktif bir Türkiye oluşabilmesi için Ak Parti hükümetine destek verilerek referandumdan 'evet' çıkması için birlik olunması gerektiğini aktardı.


"Küresel güçler ve kredi derecelendirme kuruluşları Türk lirasını hedef aldı"


Türk Lirası'nın küresel güçler ve kredi derecelendirme kuruluşları tarafından kasıtlı olarak değer kaybetmesi için büyük uğraş verdiklerini kendisinin de farkında olduğunu dile getiren Yusuf Kısa, referandumdan 'hayır' çıkması durumunda ekonominin daha da kötüye gideceğini belirtti.


"Türkiye ekonomisinin kötüye gitmesi KKTC'yi de derinden etkiler"


Türkiye ekonomisinin kötüye gitmesi durumunda bunun KKTC'yi de etkileyeceğini vurgulayan Kısa, "Ada'da yaşayan Türkiyeliler ve Türkiye vatandaşı olan Kıbrıslı Türkler mutlaka sandığa giderek 'evet' oyunu kullanmalı. Siyasi istikrarın yeniden sağlanması için Türkiye'deki hükümete destek olmak gerekiyor. Aksi halde Türkiye'de ekonomide yaşanan olumsuz dalgalanma bizleri de derinden etkileyecek" şeklinde uyarıda bulundu.


"Türkiye'deki ekonomik istikrar iş dünyasını da yakından ilgilendiriyor"


Halk oylamasına sunulacak olan anayasa değişikliğinin toplumda herkesi ilgilendirdiği gibi iş dünyasını da yakından ilgilendirdiğini belirten Kısa, "Ekonomik istikrarın, yatırımların ve ekonomik canlılığın devam etmesi, terörün sona erdirilmesi, içinde bulunduğumuz coğrafyada barış ve huzurun tesis edilmesi iş adamları için hayati derecede önem taşımaktadır" dedi.


"Bu yapı şuanda sadece Erdoğan tarafından gerçekleştirilebilir"


Bölgedeki ve Türkiye'deki huzuru şu aşamada yeniden sağlayacak tek kişinin Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olduğunun altını çizen Kısa, "Şu konjonktürde Erdoğan'dan başkası ülke geleceğinin teminat altına alamayacağı kanaatindeyim. Erdoğan'ın gitmesini isteyenler eminim ki Türkiye'nin başarısını istemeyenlerdir. Türkiye'nin geleceğini düşünenler bu oylamada mutlaka sandık başına giderek ülkesinin geleceği için elini taşın altına koyarak 'evet' demelidir" diye konuştu.

İHA

banner119
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner56

banner108