Tevfik Kınık, Aktif Bank Genel Müdür Yardımcısı oldu

Aktif Bank'ın Genel Müdür Yardımcılığı görevine Tevfik Kınık getirildi.

03 Temmuz 2017 Pazartesi 14:48
Tevfik Kınık, Aktif Bank Genel Müdür Yardımcısı oldu

Bankadan yapılan açıklamaya göre, sermaye piyasaları, İslami finans ve kredi skorlama/derecelendirme alanında tecrübeleri bulunan Tevfik KınıkAktif Bank'ta Kredi Analitik ve Sermaye Piyasalarından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapacak. 

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi mezunu olan Kınık, yüksek lisansını Harvard Üniversitesi'nde yaptı.

1999 yılında Sermaye Piyasası Kurulu'nda uzman yardımcısı olarak başladığı kariyerinde, Kurumsal Yatırımcılar Dairesi Başkanlığı ve Kurul Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulunan Kınık, Aktif Bank'ta sermaye piyasalarından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı ve Suudi Arabistan'ın ilk yerel kredi derecelendirme kuruluşu Simah Rating Agency'de (Tassnief) kurucu genel müdür olarak görev yaptı.

Kınık, Tassnief'in kuruluş işlemlerini tamamlayıp organizasyon ve derecelendirme metodolojilerinin oluşturulmasını sağladıktan sonra Aktif Bank'a yeniden katıldı.

AA

banner119
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner56

banner108