Mitsubishi Electric'ten yapay zekada yeni algoritma

Mitsubishi Electric, yapay zeka (AI-Artificial Intelligence) tabanlı çalışmalar için yeni bir akıllı öğrenme algoritması geliştirdi.

05 Temmuz 2017 Çarşamba 13:20
Mitsubishi Electric'ten yapay zekada yeni algoritma

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Mitsubishi Electric’in kompakt yapay zeka (AI) teknolojisiyle birleştirilen yeni algoritma, konvansiyonel AI kontrol yöntemlerinin sadece yüzde biri kadar hesaplama ve beşte biri oranında deneme yapılmasını yeterli kılıyor.

Söz konusu algoritma ile endüstriyel robotlar ve araçlar gibi akıllı ekipmanlar, hızlı bir öğrenme süreci için sensör ve kamera verilerini kullanarak ekstra akıllı, derin pekiştirme ile öğrenme yöntemini uygulayacak. 

İnsan destekli makine öğrenmesi sağlayabilen mevcut teknolojilerde birkaç saat ile yarım gün arasında değişen optimizasyon süresi, Mitsubishi Electric’in tam otomatik makine öğrenmesini mümkün kılan yeni nesil algoritmasında birkaç dakika ile 30 dakika arasında değişen kısa bir zamana iniyor.

Çok farklı sektörlerde ve makinelerde kullanılabilen söz konusu algoritmanın, gelecekte sanayi verimliliğini artırmak üzere yüksek varsayım içeren verilerin makineler tarafından işlenmesini mümkün kılacağı öngörülüyor. 

Mitsubishi Electric kompakt yapay zeka, otomatik tasarım derin öğrenme algoritması ve ekstra verimli akıllı öğrenme uygulamalarını içeren özel AI teknolojisini yeni markası "Maisart" ile tek bir çatı altında topluyor.

Maisart’ın, Mitsubishi Electric’in AI faaliyetlerine ilişkin farkındalığı artırması, AI tabanlı ekipman sektörüne ivme kazandırması ve üst düzey bilgi işleme dahil olmak üzere çeşitli sektörlerde yapay zeka uygulama alanlarının genişlemesine yardımcı olması hedefleniyor.

AA

banner119
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner56

banner108