McDonald’s ‘ailece’ başarıya koşuyor

Türkiye’de tam 30 yıldır ‘hamburger’ denince akla gelen McDonald’s, başarısının sırrını çalışanları ve aileleri ‘aile olabilmekte’ görüyor. ‘Ailece McDonald’s’ günlerinde çalışanların aileleri restoranlara davet ediliyor ve hem çalışan hem de aile bağlılığı sağlanıyor. McDonald’s Türkiye İnsan Kaynakları Direkötrü Dr. K. Mehmet Büyükçolak, “McDonald’s Türkiye’ye adım atarken çalışanlarıyla büyük bir aile olmayı hedeflemişti. Ailece McDonald’s günlerinde bir araya gelip, bu büyük ailenin kaynaşmasını sağlıyoruz” dedi.

20 Ekim 2017 Cuma 15:36
McDonald’s ‘ailece’ başarıya koşuyor

McDonald’s, Türkiye’deki 30 yıllık yolculuğunda 42 ildeki 260’tan fazla restoranı ve yarattığı ekosistemle 15 bin kişilik büyük bir aile haline geldi. Türkiye’de ‘hamburger’ denince akla gelen McDonald’s Türkiye, başarısının sırrını ‘aile olabilmekte’ görüyor ve bu doğrultuda çalışmalarını sürdürüyor.

Bu yıl uygulamaya konulan ‘Ailece McDonald’s’ günleriyle çalışanların aileleri tüm Turkiye restoranlarında aynı gün restoranlara davet ediliyor. Etkinlikte ailelere McDonald’s ve kariyer imkanları, kadın istihdamı ile ilgili bilgiler verilirken mutfak turu da yaptırılıyor. Böylelikle hem çalışan hem de aile bağlılığı sağlanırken, aileler yakınlarının iş ortamını da görme şansı yakalıyor.

Güven, bağlılık, değer kavramlarını güçlendirmek amacıyla hayata geçirilen ‘Ailece McDonald’s’ günlerine şu ana kadar yaklaşık 7 bin çalışanın ailelerinden 14 bin kişi katıldı. Yaklaşık 10 bin kişi de mutfak turunu tamamladı.

Konuyla ilgili McDonald’s Türkiye İnsan Kaynakları Direktörü Dr. K. Mehmet Büyükçolak, “Misafirlerimizi restoranlarımızın kapısından gülen bir yüz ve memnun bir ifade ile uğurlayabilmek onlara sunulan hizmetin kalitesine bağlı. Bu hizmetin yüzde 100 misafir memnuniyetini sağlayacak şekilde sunulmasındaki en önemli etken ise çalışanlarımız. ‘Ailece ‘McDonald’s günleri çalışanları, yönetim takımını ve aileleri bir araya getiriyor. Böylelikle aileler hem kariyer hikâyelerine canlı olarak tanık olabiliyor hem de kafalarındaki soru işaretleri yok oluyor” dedi.

Büyükçolak: Kariyerin yaşı yok

Ailece McDonald’s günleri için Büyükçolak, “Her yaştan çalışanlarımızın beklentilerine dokunmayı hedefliyoruz. Bu yüzden tüm aileleri restoranlarımızda ağırlıyoruz. Örneğin, çocuklarını büyütmüş ve daha önce iş hayatına atılmamış ailelerinin kadın bireylerine McDonald’s’ta kariyer imkanına sahip olduklarını göstermek istedik. Onları, ‘aile bütçesine katkının ve kariyerinin yaşı yoktur’ mottosuyla bizimle çalışmaya davet ettik. Böylelikle de kadın çalışan sayımızı yüzde 10 artırmayı hedefliyoruz. Diğer taraftan restoran çalışanlarımızın yüzde 83’ü Y kuşağından. Y kuşağının önceliklerini incelediğimizde kariyer beklentilerinin yüksek, aile ve yöneticilerinin işbirliğini önemseyen, bağımsız fakat sosyal bağları güçlü bir profil olduklarını görüyoruz. Ailece McDonald’s günleri ile Y kuşağı çalışanlarımızın bu beklentilerini de karşılamayı hedefliyoruz.” dedi.

Türkiye’de McDonald’s

‘BrandZ En Değerli 100 Küresel Marka’ çalışmasına ve Interbrand 2015araştırmasına göre, dünyanın en değerli 9’uncu markası olan Türkiye’de ilk restoranını 1986 yılında açan McDonald’s, 2005 yılından bu yana Anadolu Grubu (Anadolu Endüstri Holding) çatısı altında faaliyet göstermektedir. McDonald’s, bugün yaklaşık 260 restoranı ve 6000 civarında çalışanı ile yılda 100 milyon kişiye hizmet vermektedir. McDonald’s, sunduğu ürün ve hizmetlerin %98’ini Türkiye’de üretim yapan tedarikçilerden temin etmektedir.

McD Café

McCafé yaklaşık 20 yıl önce Avustralya’da doğmuş bir konsepttir. Dünyada 32 ülkede 1300’den fazla restoranda faaliyet gösteren kahve zinciri McCafé, Türkiye’de McDCafé adıyla 27 McDonald’s restoranında hizmet vermektedir. McDCafé’lerde, Espresso’dan Capuccino’ya, Flatwhite’dan Americano’ya, Latte’den Türk kahvesine, Frappe’den, Smoothie’ye kadar, birçok sıcak ve soğuk içecek seçeneklerinin yanında birbirinden lezzetli kek ve muffin gibi damak zevkine hitap eden yiyecekler de bulunmaktadır.

McDonald’s Çocuk Vakfı Hakkında

1974 yılında ABD’de kurulan günümüzde 56 ülkede faaliyet gösteren RMHC’nin (Ronald McDonald House Charities) bir uzantısı olarak Türkiye’de 2001 yılında faaliyete geçen McDonald’s Çocuk Vakfı’nın misyonu, çocukların sağlığı ve mutluluğu için projeler gerçekleştirmektir. McDonald’s Çocuk Vakfı, bu misyon çerçevesinde bugüne kadar 25 yerleşim merkezindeki 29 sağlık kuruluşunda 49 proje gerçekleştirmiştir. Bu projelerden yararlanan çocuk sayısı 200 bin’e yaklaşmış ve Vakfa 1,5 milyon doların üzerinde ayni ve nakdi bağış yapılmıştır.
McDonald’s Çocuk Vakfı 2012 yılında gerçekleştirilen Şişli Etfal Hastanesi Gelişimsel Pediatri Servisi’nin inşa ve teşrifi projesi ile RMHC’nin en prestijli ödüllerini kazandı. Şişli Etfal Hastanesi Gelişimsel Pediatri Servisi Projesi kendi kategorisinde ‘En İyi Proje’ ödülünü alırken, RMHC’nin en büyük ödülü olan Kim Hill seyirci ödülüne layık görüldü

FASELİS

banner119
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner56

banner108