Kredilerde genel karşılıkları düşüren yönetmelik Resmi Gazete'de

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (BDDK) bazı kredilerde genel karşılıkları düşüren ve bazı kredilerde yeniden yapılandırmaya imkan veren yönetmeliği Resmi Gazete'de yayımlandı.

14 Aralık 2016 Çarşamba 13:15
Kredilerde genel karşılıkları düşüren yönetmelik Resmi Gazete'de

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (BDDK) bazı kredilerde genel karşılıkları düşüren ve bazı kredilerde yeniden yapılandırmaya imkan veren yönetmeliği Resmi Gazete'de yayımlandı. İlana göre bugünden itibaren yürürlüğe giren ve taslak hali iki hafta önce yayınlanan yönetmeliğin, 2017 sonuna kadar geçerli geçici maddesi bankaların birinci grupta izlenen nakdi ve gayrinakdi ticari kredileri için ayrılan genel karşılıkları yüzde 0.5 ve yüzde 0.1'e düşürüldü.

Öte yandan yönetmelikte birinci grupta izlenen küçük ve orta büyüklükteki işletme (KOBİ) kredileri, döviz kazandırıcı faaliyetler için kullandırılan krediler ve büyük ölçekli kamu ihalelerinin finansmanında kullanılmak üzere oluşturulan sendikasyon kredilerinin toplamı için için genel karşılıkları sıfır olarak yer aldı. Bu iki tip dışında birinci grupta izlenen nakdi krediler için ise yüzde 1, gayrinakdi krediler için yüzde 0.2 düşürüldü.

İHA

banner119
Anahtar Kelimeler:
Resmi Gazete
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner56

banner108