KOSGEB İş Birliği İçin Kolombiya’da

Kolombiya Ticaret, Sanayi ve Turizm Bakanlığı (MINCIT) ile KOSGEB arasındaki iş birliği faaliyetleri devam ediyor.

12 Aralık 2016 Pazartesi 13:13
KOSGEB İş Birliği İçin Kolombiya’da

TİKA koordinasyonunda yürütülen Teknik İş Birliği Programı için KOSGEB Başkanı Recep Biçer başkanlığındaki KOSGEB Heyeti Kolombiya’ya çalışma ziyareti gerçekleştirdi.

KOSGEB ile MINCIT arasında geçtiğimiz yıl imzalanan Mutabakat Zaptı kapsamındaki ikinci çalışma ziyareti, Kasım sonunda Bogota’da gerçekleştirildi.

TİKA Kolombiya Program Ofisi’nin de yer aldığı çalışma ziyaretinde iki ülke arasındaki teknik iş birliği programı üzerinde görüşmeler gerçekleştirildi.

Programda, KOBİ destekleme kuruluşlarının yürüttüğü faaliyetler hakkında bilgi aktarılarak, Kolombiyalı KOBİ’lerin yüzde 88,2’sinin mikro ölçekli olduğu belirtildi. Ülke ekonomisinin büyümesi için KOBİ’lere yönelik yeni destekleme modellerinin gerekli olduğu vurgulanarak KOSGEB’in KOBİ destek modelinin önemsendiği ve işbirliği içinde çalışılması durumunda, karşılıklı katma değer yaratılabileceği dile getirildi.



KOSGEB Başkanı Recep BİÇER gösterilen ilgiden ve misafirperverlikten dolayı Kolombiya Dışişleri Bakan Yardımcısı ve MINCIT KOBİ Birimi Yöneticisine teşekkür ederek, imzalanan Mutabakat Zaptı kapsamında çalışmaların sürdürülmesi hususunda taraflar arasında tam bir mutabakatın sağlandığını belirtti. Eylem planı kapsamında KOSGEB ile MINCIT arasında turizm, tekstil, dericilik, otomotiv yedek parça sektörlerinde ortak çalışmalar yapılacağını söyleyen Recep Biçer, 2017 yılı çalışma takviminin bir an önce hazırlanıp uygulamaya konulması gerektiğini vurguladı.

MINCIT KOBİ Birimi Yöneticisi Sandra Acero Walters ortak çalışma gerektiren konularda gelecek yıl yapılması öngörülen faaliyetlere yönelik takvimin oluşturulması gerektiğini dile getirdi.Kolombiya Dışişleri Bakan Yardımcısı PattiLondono JARAMILLO, imzalanan Mutabakat Zaptı kapsamında gerçekleştirilen faaliyetlerin ve kurulan işbirliğinin hem ekonomik hem de siyasi açıdan önemine vurgu yaptı.

Program kapsamında KOSGEB heyeti, Bancoldex, iNNpulsa Colombia-Girişimciliğin ve Yenilikçiliğin Desteklenmesi Ulusal Hükümet Birimi, Externado Üniversitesi’nde incelemelerde bulunularak, KOBİ ziyaretleri gerçekleştirdi.

İHA

banner119
Anahtar Kelimeler:
TİKAKOSGEB
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner56

banner108