Hareket Esenköy RES‘te rüzgara yön veriyor

Kuruluşundan bugüne Türkiye genelinde 101 RES projesine imza atarak kırılması zor bir rekora atan imza atan proje taşımacılığı ve yük mühendisliği lideri Hareket, Nordex tarafından Türkiye’de ilki yapılan damperli sistem türbin tipi rüzgar enerji santralinin bir diğer ayağı olan Esenköy RES projesinin de kurulumunu gerçekleştiriyor.

25 Ocak 2018 Perşembe 20:41
Hareket Esenköy RES‘te  rüzgara yön veriyor

Kule ve kanat boylarından dolayı taşımalar karayolu aracılığıyla yapılamadığından, TPI İzmir’den gelen kanatlar, Ateş Çelik Bergama İzmir’den gelen kuleler ve Gemport Limanı’ndan gelen diğer ekipmanların taşıması, Bandırma Limanı’ndan Ro-Ro’ya yüklenerek sağlanıyor. Hareket, taşımada 57 metre uzunluğundaki kanatlar için 4-5 dingil Faymonville uzatmalı dorse; kule, nacelle, hub ve drive trainler için 6-8 dingil Faymonville uzatmalı dorse kullanıyor.

Toplam 9 adet N117/TS106 3,6 MW rüzgar türbininin montaj işlemlerini de üstlenen Hareket , çalışmalarını CC 2800 600 ton paletli vinç başta olmak üzere çeşitli paletli ve mobil vinçlerle sürdürüyor. 2017 Ağustos ayında başlayan çalışmalar devam ediyor.

Hareket Proje Taşımacılığı ve Yük Mühendisliği - 1957 yılında temelleri atılan, teknolojisi, tecrübesi, bilgi birikimi ve üstün hizmet standartlarıyla proje taşımacılığı, ağır ve standart dışı kargo taşımacılığı, vinç ve platform kiralama, ağır kaldırma, indirme ve yerleştirme faaliyetlerini yürüten Hareket; proje taşımacılığı ve yük mühendisliği alanında Türkiye'nin lider kuruluşudur. Üstlendiği işlerin her aşamasını projelendiren Hareket, işin yapılabilirlik analizini ISO 9001, ISO 14001 ve OHSAS 18001 Standartları'nda gerçekleştirmekte, her aşama için gerekli uzman ekiplerden destek almakta, yol üzerinde bulunan, projeye engel teşkil eden tüm engelleri ortadan kaldırmakta ve gerekirse by-pass yol yapımı ve düzenlemesi yapmaktadır. İndirme ve montaj işlemlerini uluslararası standartlara uygun olarak ve son teknoloji ürünü ekipmanlarla gerçekleştiren Hareket, "Ulaştırma Geliştirme Yöntemi" adını verdiği çalışma sistemiyle Türkiye, Türkmenistan, Irak, Suriye, Ürdün, Gürcistan, Romanya ve Azerbaycan'ın da dahil olduğu yirminin üzerindeki farklı ülkede büyük ölçekli projelere imza atmaktadır. Her türlü ağır yük projesi, ağır yük mühendislik çözümleri, projelendirme, kaldırma, taşıma, indirme ve montajda sınırsız seçenekler sunan Hareket, teknolojiye yaptığı yeni yatırımlarla hızla büyümekte ve sektöründe birçok ilki hayata geçirmektedir.

HABER ATÖLYESİ

banner119
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner56

banner108