Eriğin kilosu 300 liradan 6 liraya düştü

Mart sonlarında ve Nisan başında market, manav ve pazarlarda satışa çıktığı ilk günlerde cep yakan eriğin kilogram fiyatı mayıs ayına girilen bu günlerde 300 liradan 6 liraya düştü.

07 Mayıs 2017 Pazar 20:02
Eriğin kilosu 300 liradan 6 liraya düştü

Bursa'nın merkez Osmangazi ilçesi Dikkaldırım pazar alanında 15 yıldır pazarcılık yapan Hüseyin Doğru, AA muhabirine yaptığı açıklamada, eriğin ilk çıktığında kilo fiyatının 300 lira olduğunu belirtti.

Yerli ürünlerinin sayısının artmasıyla bu hafta ortasında erik fiyatının 6 liraya gerilediğini belirten Doğru, ''İlk çıktığında erik içinde 10 adet bulunan 100 gramlık plastik paketlerde 30 liradan satılıyordu. Bundan dolayı çoğu insan kesesine uygun olmadığı için erik almayı tercih etmiyordu. Şimdi ise pazara gelenler kilo kilo erik almaya başladı. Erik fiyatları düşüyor ve hızla da düşecek. Mayıs sonuna doğru erik  fiyatları 3 liraya kadar düşecek." şeklinde konuştu.

Erik alan vatandaşlardan Ahmet Gönen ise, ilk çıktığında fiyatı çok yüksek olduğu için erik almadığını ancak, şimdi fiyatların 300 liradan 6 liraya kadar gerilemesi nedeniyle bu yıl ilk defa erik aldığını söyledi.

Bursa Sebze-Meyve Komisyoncu İşadamları Derneği Başkanı İsmail Aslım da, şöyle konuştu:

''Hava sıcaklıkların artması ve sıcak bölgelerde hasadın hızlanmasına bağlı olarak yerli ve bol ürünlerin pazarlarda artması nedeniyle erik fiyatları hızla düşüyor ve daha da düşmeye devam edecek. Hatta sadece erik fiyatlarının değil, sıcaklıkların artması ile çok sayıda yeni ve bol ürünün kırsaldan kente akması sebebiyle diğer bütün meyve ve sebzelerin fiyatlarının da özellikle mayıs sonuna ve haziran başına doğru hızlı bir şekilde düşeceğini söyleyebiliriz."

AA

banner119
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner56

banner108