BUÜ’den otomotiv sektörüne Ar-Ge desteği

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ), Üniversite-Sanayi işbirliği protokollerine bir yenisini daha ekledi. Orhangazi ilçesinde faaliyet gösteren Aka Otomotiv San. ve Tic. A.Ş. ile işbirliği anlaşması imzalayan Üniversite, firmanın Ar-Ge çalışmalarına akademik destek sağlayacak.

12 Ocak 2022 Çarşamba 12:14
BUÜ’den otomotiv sektörüne Ar-Ge desteği

BUÜ Orhangazi Yeniköy Asil Çelik Meslek Yüksekokulu ile Aka Otomotiv tarafından hazırlanan işbirliği protokolüne Rektör Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz ve Firma Ticari Genel Müdür Yardımcısı Tuğkan Mert imza attı. Törende Orhangazi Yeniköy Asil Çelik MYO Müdürü Prof. Dr. Yahya Ulusoy, akademisyenler ve firma yöneticileri de hazır bulundu.

KILAVUZ: TOPLUMUN HİZMETİNDEYİZ

Üniversitelerin bulundukları şehrin ortak aklını temsil ettiklerini vurgulayan Rektör Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, bu anlamda Bursa’nın tüm dinamikleri ile birlikte hareket ettiklerinin altını çizdi.

Toplumun ihtiyaçları doğrultusunda bilimsel ve akademik çalışmalar yapmaya odaklandıklarını belirten Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz; “Hacim itibariyle Türkiye’nin en büyük üniversitelerinden birisiyiz. İnşallah marka üniversitelerden birisi olarak da tarihe geçmek istiyoruz. Araştırma Üniversitesi statümüz onaylandı. Daha önce aday üniversite konumundaydık. Bu anlamda da gerek insan kaynağının karşılanması gerekse de bilimsel araştırma-geliştirme yapılması ve çıktılarının toplumun hizmetine sunulması açısından özel bir sorumluluk yükleniyoruz. İş dünyası ile ilişkilerimizi her geçen gün güçlendiriyoruz” diye konuştu.

SANAYİCİNİN PRATİĞİ, ÜNİVERSİTENİN AKADEMİK DENEYİMİ İLE BULUŞACAK

Uluslararası derecelendirme kuruluşlarının verdiği rapora göre Sanayi ve Endüstri ilişkileri alanında dünya genelinde 716. sırada yer aldıkları bilgisini paylaşan Rektör Kılavuz; “Bu bizlere heyecan veriyor. Çalışma azmimizi arttırıyor. Sanayicimizde pratik bilgi, bizde ise akademik deneyim var. Bu iki nitelikli olguyu bir araya getirdiğimiz zaman ülkemizin ve milletimizin faydasına çok güzel projeler ortaya koyacağımıza inanıyorum. Bizlere güvenen ve işbirliği protokolü imzalayan tüm firmalarımıza da teşekkür ediyorum” dedi.

“EKSİK YÖNLERİMİZİN ÜNİVERSİTENİN DESTEĞİ İLE TAMAMLAYACAĞIZ”

Aka Otomotiv Ticari Genel Müdür Yardımcısı Tuğkan Mert ise 1965 yılından itibaren Türkiye’nin önemli firmalarıyla çalıştıklarını söyledi. Yaklaşık 850 personele sahip olduklarını kaydeden Tuğkan Mert; “Çalışmalarımız devam ediyor. Ancak Ar-Ge, dokümantasyon, patent alma, yayın yapma veya sempozyumlar düzenleme konularında arzu ettiğimiz seviyelerde değiliz. İşte tam da bu noktada yaşadığımız eksiklikleri, Üniversitemizin ve akademisyenlerimizin destekleri ile tamamlayacağız. Yaptığımız işlerin arkasında başta temel bilimler olmak üzere çok ciddi fizik, kimya ve makine bilgisi yatıyor. Bu noktada desteğinize ihtiyacımız var. Bizlere gösterdiğiniz yakınlık ve işbirliği için çok teşekkür ediyoruz. Birlikte önemli projeleri hayata geçireceğimize inanıyoruz” şeklinde konuştu.

BUÜ

banner119
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner56

banner108