Yaz tatili BTM`de güzel

Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi (BTM) yaz tatilini bilimle değerlendirmek isteyen öğrenciler için birbirinden özel programlar hazırladı. Minik mucitlerin uygulamalı atölye çalışmalarına katılabileceği 9 farklı etkinlikten oluşan “BTM Yaz kampları” Ağustos ayı boyunca devam edecek.

13 Temmuz 2017 Perşembe 10:00
Yaz tatili BTM`de güzel

Büyükşehir Belediyesi’nin geleceğin bilim insanlarını yetiştirmek ve bilimi çocuklara sevdirmek hedefiyle kentte kazandırdığı Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi, bu yaz tatilini bilim ve macerayla geçirmek isteyen minik mucitler için 9 farklı içerikten oluşan bilimle dolu etkinlikler hazırladı. 5 ile 14 yaş arası bilimseverler için hazırlanan bilimsel atölye çalışmalarından oluşan yaz kampları, sürpriz içerikleriyle sınav maratonu, yoğun ders programları ve ödevlerden bunalan minik mucitlere unutulmaz bir deneyim yaşatacak. Yaz tatili süresince her gün farklı bir konuda bilimsel atölye çalışması yapma imkânı bulacak olan minik mucitler, bilimin eğlenceli haliyle tanışacak, dokunarak ve uygulayarak öğrendiklerini pratiğe dökme fırsatı yakalayacak. Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi’ndeki yaz kamplarının ilki “Mutfağın Kimyası (Maker Günü)”. 1,8,15 ve 22 Ağustos tarihlerinde tüm gün gerçekleştirilecek Mutfağın Kimyası atölye çalışmasında katılımcılar moleküler gastronomiyi keşfedecek, yaratıcılıklarını sınayacak ve birbirinden lezzetli atölye çalışmalarına imza atacaklar.

Planetaryum gösterileri ve astronotların zorlu uzay yolculuklarının tecrübe edileceği astronomi ile dolu “Uzay’da Bir Gün” atölye çalışması ise 2,9,16 ve 23 Ağustos tarihlerinde gerçekleştirilecek. BTM’nin minik mucitlere özel hazırladığı bir başka bilimle dolu etkinliği ise “Kendin Yap (Maker Günü). 3, 10,17 ve 24 Ağustos tarihlerinde gerçekleştirilecek etkinliğe katılanlar kendi ihtiyaçları doğrultusunda ürün geliştirecekler, kendi radyolarını yapabilecekler. BTM, yaz kamplarıyla bilime meraklı çocukları doğayla da buluşturacak.

Doğa ve çevre temalı “Elimdeki Doğa” etkinliği, 4, 11, 18 ve 25 Ağustos tarihlerinde gerçekleştirilecek. Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi yazılıma ilgi duyan minik mucitler için ise “Kodla” kampını hazırladı.5 ve 6 Ağustos tarihlerinde iki gün sürecek etkinlikte 8-14 yaş arası minik mucitler en basit programlama ara yüzlerinden biri olan Scratch kullanımından başlayarak programlamayı, Arduino ile sensorları kullanmayı, öğrenecekler. BTM, havacılığa meraklı minikler içinde iki farklı Model Uçak etkinliğini yaz kampları programına aldı.5-12 ve 6-13 Ağustos’ta gerçekleştirilecek kampta katılımcılar kendi tasarladıkları planörleri evlerine götürebilecekler. Bu yaza özel olarak içeriği zenginleştirilen Temel Arduino Eğitimi ise 23 ile 27 Ağustos tarihlerinde gerçekleştirilecek. Minik mucitler Temel Arduino Eğitimi ile programlamanın mantığını kavramakla birlikte en basit uygulama olan “led yakma” işleminden başlayarak digital ve analog veri okumayı ve bu verileri işlemenin mantığını kavrayacaklar. Çocukların merakla keşfetmek istediği uzay hakkında, eğlenceli ve ilginç aktivitelerde bu yaz BTM yaz kamplarında… Uzayın merak edilen alanlarına yönelik çalışmaların yapıldığı “Minik Mucitler Uzay’da” kampı 5 ve 12 Ağustos tarihlerinde yapılacak. Öğrencilerin, astronotların dünyası, uzayda yaşam, gezegenler, galaksiler hakkında bilgi sahibi olacakları atölye çalışmasında kavanozdan galaksi ve uzay lambası yapımı tasarımları da yer alıyor. BTM’nin yaz kamplarına katılmak isteyenler http://www.bursabilimmerkezi.org adresinden detaylı bilgi alabilirler.

BBB

banner119
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner56

banner108