Sabahattin DÜLGER I. Dönem Sonu Mesajı

18 Eylül 2017 tarihinde başlayan 2017-2018 eğitim ve öğretim yılının I. dönem sonuna gelmiş bulunuyoruz. Bursa olarak 1564 okulumuzda eğitim gören 556.792 öğrencimiz ve 33 binin üzerinde yönetici, öğretmen ve eğitim çalışanımızla birinci dönemi tamamlıyoruz. Bu dönem 1.sınıfa başlayan 46.503 öğrencimizin ilk kez karne alma heyecanını ise birlikte paylaşıyoruz.

19 Ocak 2018 Cuma 18:21
Sabahattin DÜLGER I. Dönem Sonu Mesajı

Geride bıraktığımız birinci yarıyıl döneminde geleceğimize yön verecek çocuklarımızın yarınlara daha iyi, daha bilgili, daha donanımlı hazırlanmaları için ellerinden gelen gayret ve fedakârlığı gösteren başarılı ve huzur dolu dönemin yaşanmasına katkıda bulunan değerli yöneticilerimize, kıymetli öğretmenlerimize, saygıdeğer velilerimiz ile sevgili öğrencilerimize ayrıca bizlere tekli eğitime geçiş sürecinde okul yapımlarıyla destek olan hayırseverlere ve eğitim gönüllülerine teşekkürlerimi sunuyorum.

Her birey kendine özgüdür, farklılıkları vardır ve bu nedenle her bireyin farklı öğreneceği düşüncesinden hareketle ebeveynlerin çocuklarını iyi tanıyarak ilgi ve yeteneklerinin farkında olması,  üst düzey beklentiler içinde olmadan çocuklarını anlamaya dönük bir iletişim kurmalarının başarıyı da beraberinde getireceğini belirtmek istiyorum. Öğrencilerimizin almış olduğu karneler başarı veya başarısızlık göstergesi değil aksine güçlü ve zayıf yönlerini görme aracı olarak değerlendirilmeli, tatil süreci zihinsel ve bedensel dinlenmenin yanı sıra kendilerini yeniden değerlendirme imkânı olarak geçirilmelidir.

Çocuklarımızın tatil döneminde dinlenmelerine, eğlenmelerine, kitap okumalarına imkân sağlayalım. Sayın Bakanımız İsmet Yılmaz’ın da belirttiği gibi tatil döneminde öğrencilerin tatillerini verimli bir şekilde geçirmelerini, dinlenmiş bir şekilde yeni döneme başlangıç yapabilmelerini, ilgi alanlarına da zaman ayırabilmelerini sağlamak için sömestr tatilinde ödev vermek yerine çocuklarımızı kültürel, sanatsal ve sosyal faaliyetlere yönlendirelim.  Tarihimize ev sahipliği yapan önemli yerleri gezip, görmeleri konusunda çocuklarımıza rehberlik edelim. Tarihi doku ve güzellikleriyle bir kültür başkenti olan Bursamız bu anlamda çocuklarımız için bulunmaz bir fırsat. Her geçen gün artan teknoloji bağımlılığının zararlarından çocuklarımızı olabildiğince uzak tutmak için çocuklarımızı bir spor dalına yönlendirelim. Spor yapmanın çocuklarımızın bedensel, zihinsel ve ruhsal gelişimlerine yaptığı olumlu katkının okul başarılarına etki edeceğini göz önünde bulundurarak sportif faaliyetlerin de en güzel yaşandığı şehir olan Bursa’mızda çocuklarımızla birlikte onların da ilgi duyduğu bir spor alanında gelişmesine ve tatilini verimli bir şekilde geçirmesine katkı sağlayalım.

Bir dönem boyunca göstermiş oldukları üstün gayret ve çalışmalardan dolayı tüm idarecilerimizi, öğretmenlerimizi ve öğrencilerimizi kutluyor, sağlık, mutluluk ve huzur dolu bir tatil geçirmeleri dileğiyle saygı ve sevgilerimi sunuyorum.

MEB BURSA

banner119
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner56

banner108