Kastamonu’da kadınlara gassallık eğitimi

Kastamonu’nun İnebolu ilçesinde Halk Eğitim Merkezi ile İnebolu İlçe Müftülüğü işbirliğiyle kadınlara yönelik ’cenaze hizmetleri’ kursu açıldı.

14 Kasım 2021 Pazar 10:00
Kastamonu’da kadınlara gassallık eğitimi

İnebolu Yatılı Kız Kuran Kursunda kadınlara yönelik cenaze yıkama, cenaze kefenleme gibi konularda eğitim veriliyor. Halk Eğitim Merkezi ile İnebolu İlçe Müftülüğü işbirliğiyle başlatılan ’cenaze hizmetleri’ kursunda kadınlara 32 saat eğitim verilecek.

Açılan kursa 16 kursiyer katıldı. Kursiyerler cansız manken üzerinde uygulamalı olarak eğitim görüyor. Kurs sonunda kursiyerler sertifikalarını almaya hak kazanacak.

Kurs hakkında bilgi veren İlçe Müftüsü Telat Ergin, "Halk Eğitim Merkezi ile İnebolu Müftülüğü koordinesinde düzenlenen cenaze hizmetleri kursunda dinimizde Müslüman kardeşlerimizin ölümünden sonra ilk olarak yapılacak işler, bebek ölümü ve tekfini, cenaze yıkamada dikkat edilecek hususlar ve cenaze namazı hakkında veriliyor. En son yaşadığımız sel afetinde rahmetli olan 65 vatandaşımızın cenazeleri İnebolu’da yıkandı. Özellikle kadın cenaze yıkamacı konusunda ihtiyaç ve kadınların talebiyle bu kurs açıldı. İnebolu Halk Eğitim Müdürlüğüne de kursum açılmasında olan katkıları için teşekkür ederiz" dedi.

İHA

banner119
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner56

banner108