Bursa'da Öğrencilere "obezite" eğitimi

Bursa Çekirge Devlet Hastanesi Endekrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Bölümü doktorlarından Uzm. Dr. Mutlu Güneş, Çoşkunöz Endüstri Meslek Lisesi Konferans Salonu'nda lise öğrencilerine "obezite" konulu eğitim verdi.

11 Nisan 2017 Salı 14:36
Bursa'da Öğrencilere "obezite" eğitimi

Öğrencilere fiziksel aktivitenin önemi ve obezitenin zararlarını anlatan Güneş, "Siz gençleri obezite hakkında bilinçlendirmek için buradayız. Neleri yemeliyiz, neleri yememeliyiz? Sporun hayatımızdaki önemini çok iyi bilmeliyiz. Amacımız çocukları spora yönlendirmek ve kötü alışkanlıklardan uzaklaştırmaktır." dedi.

Güneş, obezitenin vücuda, harcanandan daha fazla miktarda kalori alınması sonucu oluştuğuna dikkati çekerek şunları söyledi:

"Obezite çağımızın hastalığı olarak görülmektedir. Tüm dünyada artış göstermektedir. Türkiye'de 2010 TURDEP II çalışması 1998 verilerine kıyasla obezitede önemli bir artışın olduğunu göstermektedir. Artış özellikle 20-30 yaş grubunda gözlemlenmiştir. Ayrıca okul çağında obez olanların yüzde 30'u erişkin döneminde de obez kalmaktadır. Bu nedenle okul çağındaki çocuklarda obezite ile mücadele ciddi önem arz etmektedir."

Güneş, obeziteden uzak durmak için öğrencilere, az kalori tüketmeleri, düzenli beslenmeleri ve düzenli egzersiz yapmaları gerektiğini anlattı.

AA

banner119
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner56

banner108