9. Kalite Ordusu Eğitimleri Başladı

Kalite Birliği Derneği’nin (KALBİR) "İş Dünyasına Hazırlık Programı" Uludağ Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Merkezi(ULUTEK) Konferans Salonu’nda gerçekleşti.

04 Kasım 2017 Cumartesi 21:46
9. Kalite Ordusu Eğitimleri Başladı

KALBİR, eğitim ve öğretim alanındaki kalitenin arttırılması adına yaptığı çalışmalara bir yenisini daha ekledi.

Kurulduğu 2009 yılından bu yana önemli sosyal sorumluluk projelerini hayata geçiren KALBİR, 9. Dönem Kalite Ordusu’nu bir araya getirmiş oldu.

ULUTEK Teknoloji Geliştirme Merkezi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen programa KALBİR Yönetim Kurulu Başkan Vekili Mustafa Karaman, Yönetim Kuruları Üyeleri Ferudun Baykara, Mustafa Toğuş, Ergün Türk, Ziya Gökalp, Hamdi Dilmenler, Ayşen Aras ve Gül Çiçek Zengin de katılım sağladı.

PROF. DR. ERKAN IŞIĞIÇOK: ‘MOTİVE EDECEĞİZ VE KOÇLUK YAPACAĞIZ’

Prof. Dr. Erkan Işığıçok, “Sanayiden ve iş dünyasından katılanlar ile üniversiteden katılanlar aynı konferans salonunda arkadaş olacaklar ve sanayiden iş dünyasından gelen firmalara eleman veya stajyer gerektiğinde sınıf arkadaşını çağıracak. KALBİR olarak biz de firmalara böylece ulaşmış olacağız. Motive edeceğiz ve koçluk yapacağız. Kalite problemleriyle savaşacakları için de Kalite Ordusu tanımını kullanıyoruz. Eğitime gelenlerin beyinlerini “ISO 9001:2015 Kalite Yönetim Sistemi, İleri Excel ve İş Dünyası ile yıkayacağız” diye konuştu.

Prof. Dr. Erkan Işığıçok, “KALBİR, insanlara, firmalara, kamu kurumlarına, özel kuruluşlara ve toplumun tüm kesimlerine dokunan ve onlarda kalite konusunda sosyal sorumluluk anlayışıyla farkındalık oluşturmaya ve iyileştirme yapmaya yönelik çalışan bir dernektir. KALBİR, milli kuruluşumuz olan TSE’den sonra, özellikle kalite şehri Bursa’da sosyal sorumluluk kategorisindeki en önemli kalite üssüdür” ifadelerini kullandı.

MUSTAFA KARAMAN: ‘KALİTE AHLAKTIR’

KALBİR Başkan Vekili ve TSE Başaraştırmacısı Mustafa Karaman ise Kalite Birliği’nin eğitimleriyle, üniversiteden mezun olan öğrencilerin, sanayi ve üretime büyük katkı sağlayacağını, sosyal sorumluk projesi kapsamında verilen teorik eğitimlerin de öğrencileri pratikteki iş yaşamına hazırladığını ve iş yaşamında bu eğitimlerin referans olacağını söyledi.

“Kalite ahlaktır” diyen Mustafa Karaman, KALBİR’in temiz kalite dediğine, kaliteyi ticarete kurban etmediğine, siyasetin dışında bir kalite anlayışı sergilediğine dikkat çekerek, gerçekleştirilen bu eğitimlerle“sanayiye katkı sağlıyor, kamuya yol gösteriyor ve kaliteyi kirletenlerle mücadele ediyoruz” dedi.
Aynı zamanda Türk Standartları Enstitüsü(TSE) Bursa İl Koordinatörlüğünde Başaraştırmacı olarak görev yapan Mustafa Karaman, milli bir kuruluş olan TSE’nin, kalitenin ülkemizdeki en önemli adresi olduğunu söyledi.

Ocak 2018 tarihine kadar devam edecek olan eğitimlerinin sonunda yapılacak sınavda yeterli başarıyı gösterenlere başarı belgesi takdim edilecek.

Sosyal sorumluluk projelerini üye aidatlarıyla gerçekleştiren KALBİR, kar amacı gütmeyen ve gelirlerinin tamamını kaliteye, sanayiye ve topluma harcayan örnek bir sivil toplum kuruluşu olarak faaliyetlerini sürdürmekte.

banner119
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner56

banner108