Uzunköprü’de afet tatbikatı gerçekleştirildi

Trakya Üniversitesi Uzunköprü Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu ve Uzunköprü Meslek Yüksekokulu’nda, deprem ve yangın tatbikatı gerçekleştirildi.

24 Mart 2022 Perşembe 17:44
Uzunköprü’de afet tatbikatı gerçekleştirildi

Trakya Üniversitesi Uzunköprü Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu ve Uzunköprü Meslek Yüksekokulu’nda, deprem ve yangın tatbikatı gerçekleştirildi.

Uzunköprü Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu konferans salonunda AFAD binasından online bağlantıyla afet farkındalık eğitimi verilmesiyle başlayan etkinlikte, oluşturulan senaryo gereği öğrencilerin sınıflara girmesiyle alarm verildi. Çök-kapan-tutun yöntemiyle depremin sona ermesini bekleyen öğrenciler, sirenin bitimiyle katlardan tahliyesi sağlanarak toplanma alanına taşındı. Yine senaryo gereği enkaz altında kalan depremzedenin tahliyesi, yangın söndürme, yaralıyı kurtarma ve bina tahliyesi tatbikatları ekiplerce gerçekleştirildi.

Tatbikat kapsamında itfaiye ekipleri tarafından öğrenciler ve personele yangın söndürme eğitimi verildi.

Düzenlenen tatbikata AFAD, UMKE, itfaiye ve Trakya Üniversitesi acil durum ekipleri katıldı.

banner119
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner56

banner108