Yeni Zelanda'daki 7,8 büyüklüğünde deprem sonrası tsunami dalgaları sahile vurdu

Yeni Zelanda'nın Christchurch kenti yakınlarında 7,8 büyüklüğünde meydana gelen deprem sonrası 2 metreyi aşkın tsunami dalgaları sahillere vurdu.

13 Kasım 2016 Pazar 15:33
Yeni Zelanda'daki 7,8 büyüklüğünde deprem sonrası tsunami dalgaları sahile vurdu

Amerikan Jeolojik Araştırmalar Merkezi USGS depremin 7,8 büyüklüğünde ve Christchurch kentinin 91 km kuzeydoğusunda meydana geldiğini açıkladı. Depremin oluşturduğu 2 metreyi aşkın tsunami dalgaları ülkenin doğu kıyılarına vururken Yeni Zelanda Sivil Savunma ve Acil Durum Yönetimi Bakanlığı alçak kıyı kesimlerinde yaşayan halka tahliye çağrısında bulundu. Deprem tüm ülkede hissedilirken bazı yaralanma vakalarının yaşandığı ancak depremde can kaybı yaşandığı konusunda henüz bir açıklama yapılmadı. Çok sayıda binada hasar meydana gelirken, bazı yollarda da hasar oluştuğu rapor edildi. Elektrik santralleri ve telefon şebekelerinde de arızalar meydana geldi.



Ülkenin ikinci büyük kenti Christchurch'da 2011 yılında 6,3 büyüklüğünde meydana gelen depremde 185 kişi hayatını kaybetmişti.

banner119
Son Güncelleme: 13.11.2016 18:49
Anahtar Kelimeler:
Tsunami
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner56

banner108