Türkiye Kosovalı Türk çocuklarını sevindirdi

Fatih Projesi kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı işbirliği ile Türkiye’deki tüm öğrencilere dağıtılan tablet bilgisayarlar, Kosova Demokratik Türk Partisinin girişimleri sonucunda ilk kez Türkiye dışında Kosovalı Türk öğrencilere de dağıtıldı.

20 Mart 2017 Pazartesi 09:31
Türkiye Kosovalı Türk çocuklarını sevindirdi

Fatih Projesi kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı’nın ilk kez yurtdışında uyguladığı proje kapsamında Kosova Demokratik Türk Partisi, Kosova genelinde Türkçe eğitim gören yaklaşık 500 ilköğretim okulu birinci ve ikinci sınıf öğrencisine tablet bilgisayar dağıttı.

Kosova’nın Prizren şehrinde düzenlenen törene, KDTP Genel Başkanı ve Kamu Yönetimi Bakanı Mahir Yağcılar, Kosova Meclis Başkanvekili ve KDTP Genel Sekreteri Fikrim Damka, KDTP Genel Başkan Yardımcısı ve Milletvekili Müferra Şinik, Türkiye Cumhuriyeti Priştine Büyükelçisi Kıvılcım Kılıç, Kosova Türk Temsil Heyet Başkanı Topçu Kurmay Albay İhsan Tavazar, Türkiye Cumhuriyeti Prizren Başkonsolosu Selen Evcit, Priştine Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Dr. Mehmet Ülker, KDTP Prizren Şube Başkanı Sencer Karamuço, Kosova genelinde eğitim gören Türk öğrenciler, öğretmenler ve veliler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende konuşan Kosova Demokratik Türk Partisi Genel Başkanı ve Kosova Kamu Yönetimi Bakanı Mahir Yağcılar, desteklerinden dolayı Türkiye Cumhuriyeti makamlarına teşekkür etti.

Törende konuşan Türkiye Cumhuriyeti Kosova Büyükelçisi Kıvılcım Kılıç’ta, Fatih Projesinin ilk kez Türkiye dışında Kosova’da gerçekleştirdiğini belirterek, Türkiye Cumhuriyeti’nin her zaman Kosova halkının yanında olacağını vurguladı.

Konuşmaların ardından Kosovalı Türk ilköğretim okulu öğrencilerinin sergilediği gösteriler büyük ilgi gördü.

Tören sonunda Büyükelçi Kılıç ve Bakan Yağcılar, Kosovalı ilköğretim birinci ve ikinci sınıf öğrencilerine tablet bilgisayarlarını dağıttı.

Damka: “Çalışmalarımızın meyvelerini topluyoruz”

Öte yandan Kosova Meclisinin Türk Başkanvekili ve KDTP Genel Sekreteri Fikrim Damka’da konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Anavatanımız Türkiye nezdinde yaptığımız çalışmaların meyvelerini topluyoruz” dedi.

Damka, “Geçtiğimiz yılın Haziran ayında Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş ile gerçekleştirdiğimiz görüşmede değindiğimiz hususların hayata geçmeye devam ettiğini görmekten mutluluk duymaktayız. 2016 yılında eğitim gezisi olarak hayata geçirdiğimiz "Kosovalı 15'liler Çanakkale'de" projesinin ardından, yine aynı görüşmede, öğrencilerimizin derslerine destek olması amacı ile talep ettiğimiz tablet bilgisayarlar bugün öğrencilerimize ulaştı. İçinde eğitimleri için destekleyici olacak yüzlerce eseri barındıran bu tabletlerin, Türkçe eğitim gören öğrencilerimizin eğitimlerinde, öğretmenlerinin kullanım önerileriyle faydalı olmasını temenni ediyoruz. KDTP olarak öğrencilerimizin eğitimlerini destekleyici çalışmalarımızı hayata geçirmeye devam edeceğiz. Her yıl geleneksel olarak düzenlemeyi planladığımız "Kosovalı 15'liler Çanakkale'de" projesi kapsamında, bu yılın Nisan ayında, farklı illerimizden onlarca öğrencimiz yine Çanakkale'de olacak. Çanakkale Savaşlarının kahraman birliği 57. Alaya Vefa Yürüyüşünde Türkiye'nin tüm illerinden binlerce kardeşleri ile el ele, omuz omuza, yürek yüreğe, birlikte yürüyecekler. Bu çerçevede, sundukları desteklerden dolayı Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş'e, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'a, Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç'a, Büyükelçimiz Kıvılcım Kılıç'a en derin teşekkürlerimizi iletir, çocuklarımızın da tarihi değerlerimize sahip çıkarak başarı yolunda ilerlemelerini temenni ederiz” diye konuştu.

İHA

banner119
Anahtar Kelimeler:
çocukTürkiyeKosova
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner56

banner108