Somali'de 6.2 milyon kişi acil gıda yardımı bekliyor

Birleşmiş Milletler (BM) İnsani Yardım Şefi Stephen O’Brien, New York Güvenlik Konseyi’ne verdiği demeçte, dört ülkedeki (Somali, Yemen, Güney Sudan ve Kuzeydoğu Nijerya) 20 milyondan fazla insanın açlıkla mücadele ettiğini ve kıtlıkla karşı karşıya olduğunu belirtti.

15 Mart 2017 Çarşamba 12:16
Somali'de 6.2 milyon kişi acil gıda yardımı bekliyor

Stephen O’Brien, "İnsanlar açlıktan ve hastalıktan acı çekip ölüyor" uyarısında bulundu. Dört ülkede son durumun kritik noktalara ulaştığını belirten O’Brien, uluslararası topluluğa insanları açlıktan ölmekten kurtarmak için acil harekete geçme çağrısında bulundu.

O'Brien, dört ülkede yaşanabilecek bir felaketi önlemek için 444 milyar dolara ihtiyaç duyulduğunu söyledi. 20 milyon insanı etkileyebilecek boyuttaki kıtlıktan ölecek çocukların fotoğrafını beklemeden harekete geçilmesi gerektiğini belirtti. BM İnsani Yardım Şefi, eğer toplu olarak harekete geçilmezse, insanların açlıktan ve hastalıklardan öleceğini, insanların geleceklerinin yok olacağını, ayrıca toplu yer değiştirmelerin olacağı gibi risklerle karşı karşıya olunduğunu açıkladı.

O’Brien, “Somali’de nüfusun yarısının yani 6.2 milyon insanın yardıma ihtiyacı var. Bunlardan 2.9 milyonu ise acil yardım bekliyor” dedi. Bu krizi önlemenin mümkün olduğunu vurgulayan O’Brien, "Önümüzdeki 3 veya 4 hafta içerisinde çok zor bir dönem geçireceğiz. Etkiyi hafifletebilmek için sıkı çalışıyoruz ve uluslararası mücadeleye ihtiyaç duyuyoruz" diyerek sözlerini sonlandırdı.

İHA

banner119
Anahtar Kelimeler:
YardımSomali
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner56

banner108