Kültür ve Turizm Bakanı Avcı: "Türkiye son 15 yılda turizmde gerçekten önemli bir başarı hikayesinin altına imza attı"

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Almanya'daki Uluslararası Turizm Borsası (ITB) Fuarı kapsamında basına gerçekleştirdiği toplantıda, "Türkiye son 15 yılda turizmde gerçekten önemli bir başarı hikayesinin altına imza attı.''

09 Mart 2017 Perşembe 14:23
Kültür ve Turizm Bakanı Avcı: "Türkiye son 15 yılda turizmde gerçekten önemli bir başarı hikayesinin altına imza attı"

Başta Almanya olmak üzere bütün Avrupa ülkelerine özel bir önem veriyoruz" dedi. 

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Almanya'daki Uluslararası Turizm Borsası (ITB) Fuarı kapsamında basın toplantısında konuştu.

"İlk ona girme hedefini şimdiden yakalamış durumdayız" diyen Bakan Avcı konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Dünya Turizm Borsası küresel,bölgesel, yerel gelişmelere paralel olarak her geçen gün değişiyor ve dönüşüyor. Teknolojik yeniliklerden, küresel ısınmaya, politik anlaşmazlıklardan, ekonomik faktörlere kadar birçok farklı unsur seyahat eğilimlerini belirliyor.

Türkiye son 15 yılda turizmde gerçekten önemli bir başarı hikayesinin altına imza attı. 2023 hedeflerimiz düşünüldüğünde, dünyada ilk ona girme hedefimizi biz turizm sektöründe sizlerinde katkılarıyla gerek Türk gerek Alman sektör temsilcilerimizin katkılarıyla birlikte ilk ona girme hedefini şimdiden yakalamış durumdayız.

Türk Turizmi bölgesel ve dönemsel sorunlar karşısında uluslararası camiada saygın konumunu korumaya yönelik tedbirlerle geleceğe güvenle bakmaya yürümeye devam ediyor"

"Son dönemlerde bütün dünya turizminin etkilendiği menfi olaylar şüphesiz Türk turizmini de etkiledi"

Avcı, "Türk Turizmine duyulan güvenin temelinde, çevreyle uyumlu, yenilikçi, sürdürülebilir ve rekabetçi gelişim stratejileriyle temellerini oluşturduğumuz ve bütün misafirlerimize, misafirperverlik ilkesi ve yaklaşımıyla hizmet sunan çok güçlü bir turizm sektörümüz bulunmaktadır.

Son dönemlerde bütün dünya turizminin etkilendiği menfi olaylar şüphesiz Türk turizmini de etkiledi.

Çalışmalarımızda, tatil tercihlerini, geçmişten bugüne ülkemizden yana kullanan başta Almanya olmak üzere bütün Avrupa ülkelerine özel bir önem veriyoruz. Yakın zamanda ülkemizi ziyaret eden Şansölye Merkel’in, Cumhurbaşkanımızla, Başbakanımızla gerçekleştirmiş oldukları görüşmelerde karşılıklı anlayış ve işbirliğinin vurgulanmasından da özel olarak bizim sektörümüz güç alıyor. Bunu da ayrıca ifade etmek istiyorum” dedi.

İHA

banner119
Anahtar Kelimeler:
TurizmBakan Avcı
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner56

banner108