Kosova’da Noel babalar yoksul çocuklar için koştu

Kosova’nın başkenti Priştine’nin merkezinde ihtiyaç sahibi çocukların yararına Noel Baba Koşusu düzenlendi.

19 Aralık 2016 Pazartesi 11:46
Kosova’da Noel babalar yoksul çocuklar için koştu

İlk kez gerçekleştirilen Noel Baba Koşusuna yaklaşık 500 kişi katıldı. Gençlerden yaşlılara kadar geniş bir kitlenin ilgisini çeken ve renkli görüntülere sahne olan koşuya çocuk arabasında küçük çocuğuyla anneler de katıldı.

Koşuya katılan İlir Dobroshi hem eğlendirmek hem de yardım sağlamak amacıyla düzenlenen koşuya katıldığı için mutlu olduğunu ifade ederken, Edita İslami Ahmeti, “Muhteşem bir duygu. Yoksul çocuklara yardım için yapılan koşuya katılmaktan çok mutluyum” ifadesini kullandı. Ylka Sopa da, ilk defa yapılmasına rağmen katılımcı sayısının memnun edici olduğunu belirterek, “Gelecek senelerde mutlaka çok daha kalabalık olacağız” dedi.



Yarım saat kadar süren koşunun bitiş noktasına gelen Noel Babalar, koşuya büyük ilgi gösterin halkın alkışlarıyla mükafatlandırıldılar. Koşunun organizatörü “5 Cent Proje” adlı sivil toplum kuruluşu temsilcisi Yusuf İslami, Noel Baba koşusunu gelenek haline getireceklerini, çünkü katılımcıların hem eğlendiğini, hem de yoksul çocukların gıda ve giyim ihtiyaçlarını karşılamak için katkıda bulunduklarını belirtti. Koşunun sonunda kadın ve erkeklerde ilk 3’e giren Noel babalara kupa ile madalyalar verildi.



Priştine’nin merkezindeki “Zahir Pajaziti” meydanında gerçekleştirilen 5 kilometrelik koşuya katılanlar kişi başı 10 Euro ödedi. Noel Babalar koşusu, hatıra fotoğrafının çekilmesiyle sona erdi.

İHA

banner119
Anahtar Kelimeler:
KosovaNoel Baba
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner56

banner108