İsrail'in, Suriye'de, Lübnan Hizbullahı'nın silahlarını taşıyan konvoyu bombaladığı iddiası

İsrail'in, Suriye'de, Lübnan Hizbullahı'nın silahlarını taşıyan konvoyu bombaladığı iddia edildi.

17 Mart 2017 Cuma 13:24
İsrail'in, Suriye'de, Lübnan Hizbullahı'nın silahlarını taşıyan konvoyu bombaladığı iddiası

İsrail hava kuvvetlerinin, gece Suriye'yi bombaladığı, Suriye’nin ise karadan havaya füzelerle karşılık verdiği, füzelerden birinin etkisiz hale getirildiği bildirildi. Bu hadisenin Suriye içi savaşının başladığı 2011 Mart ayından bu yana en ciddi olay olduğu kaydedildi.

İsrail Haaretz Gazetesi, İsrail’in jet uçaklarıyla yaptığı saldırıya karşılık olarak Suriye hükümetinin karadan havaya füze fırlattığını yazdı.
Haaretz Gazetesi, Suriye'nin bir füzesinin, İsrail’in kuzey Kudus’te bulunan füze savunma sistemi ile Arrow füzesi tarafından etkisiz hale getirildiğini, jet uçaklarından isabet alan olmadığını yazdı.

Askeri yetkililerden yapılan açıklamada, Ürdün vadisindeki İsrail yerleşim yerlerinde sirenlerin çaldığı birkaç dakika sonra bir patlamanın duyulduğu ifade edildi.

Suriye ordu komutanlığı, İsrail jetlerinin Suriye hava sahasını ihlal ettiğini ve Palmira yakınında bir askeri merkezi hedef aldığını açıkladı. Komutanlık, bu saldırının Suriye’ye karşı savaşan DEAŞ’a yardım eden bir saldırı olduğunu söyledi.

Suriye, dört İsrail jetinden birini düşürdüğünü, birine de zarar verdiğini açıkladı. İsrail ordusu tarafından jet uçaklarının kaybıyla ilgili henüz bir açıklama gelmedi.

Ürdün medyası, perşembe gecesi, İrbid’in doğu tarafında ne olduğu bilinmeyen bir cismin gökyüzünden düştüğünü haber verdi. Güvenlik güçlerinin bölgeyi kordon altına aldığı kaydedildi. Düşen nesnenin İsrail tarafından etkisiz hale getirilen Suriye füzesi olup olmadığı bilinmiyor. 
 

İHA

banner119
Anahtar Kelimeler:
IsrailLübnan Hizbullahı
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner56

banner108