Irak ordusu antik kent Nemrut'u DEAŞ'tan temizledi

Irak ordusu 2 yıldır terör örgütü DEAŞ'ın kontrolünde bulunan Asurlular döneminden kalma antik kent Nemrut'ta kontrol sağladı.

13 Kasım 2016 Pazar 12:41
Irak ordusu antik kent Nemrut'u DEAŞ'tan temizledi

Musul operasyonu kapsamında ilerleyişini sürdüren Irak ordusu, Musul'un 30 kilometre güneyindeki Asurlular döneminden kalma antik kent Nemrut'ta kontrolü sağladı. Irak ordusu tarafından yapılan açıklamada, 9. Zırhlı Birliğin Nemrut kentinin tamamıyla kontrolünü sağladığı ve binalarda Irak bayrağının dalgalandığı bildirildi.

Dicle Nehri'nin kenarında bulunan 3 bin yıllık Nemrut kenti 2 yıl önce DEAŞ tarafından işgal edilikten sonra tarihi kalıntılar militanlar tarafından buldozerle yıkılmıştı.

İHA

banner119
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner56

banner108