Başkan Aktaş Sabotaj İddaalarına Cevap Verdi

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, geçtiğimiz günlerde yaşanan yangınla ilgili Mudanya Belediye Başkanı'nın açıklamalarına cevap verdi. Büyükşehir Belediyesi'nin mali durumuyla ilgili eleştirilere de değinen Başkan Aktaş, ";Bursa'nın en prestijli kurumlarından birisiyiz"; dedi.

16 Ağustos 2018 Perşembe 20:22
Başkan Aktaş Sabotaj İddaalarına Cevap Verdi

";Büyük bir gayretle yangın söndürüldü";

Bursa Büyükşehir Belediyesi Meclisi 1. olağanüstü toplantısı, Büyükşehir Belediyesi Hizmet Binası Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi. Büyük ve dinamik bir şehir olan Bursa’da bu geçen hafta sonu yaşanan yangına değindi.  Mudanya Çağrışan Göynüklü ve Bademli’de çıkan yangının Yunanistan’daki yangınla aynı olduğunu ve sigara izmaritinden kaynaklanmış olabileceğini belirten Başkan Aktaş, devletin ve belediyenin gücünü bir kez daha yangın olayında görme imkanına sahip olduklarını ifade etti. 6 helikopter, bir uçak ve sadece Büyükşehir Belediyesine ait 70 araç ve 150 personeli sahada olduklarını dile getiren Başkan Aktaş, "; Zamanında ve büyük bir gayretle yangın söndürüldü. Yangın, 20 hektarlık alanda yaşandı. Sadece bir evin çatısı zarar gördü. Evlere sıçramaması adına özel bir gayret sarf edildi. Orman Bölge Müdürümüz havadan denetledi. Biz de normalleşince havadan inceledik” dedi.

";Ağaçlandırma çalışmaları başladı";

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’ın yangında sabotaj iddialarına cevap veren Başkan Aktaş, sosyal medyada ortaya atılan rant iddialarının gerçeği yansıtmadığını söyledi. Başkan Aktaş, ";Yaptığı açıklamalar yanlış ve kutuplaşmaya sebep olacak açıklamalardır. Planı değiştirecek olan Büyükşehir Belediye Meclisi'dir. Kimseye söz vermediğimize göre, ‘bu noktada olan birisi varsa sonucuna katlanır’ dedim. 3 sene önce de benzeri yangın oldu. O gün de devletin valisi, başkanı, yetkilileri gitti. Devletin imkanları bu noktada kullanılmaya çalışıldı. Ağaçlandırmayla alakalı çalışmalar başladı. Bölgedeki ıslah çalışmalarının ardından hemen ağaçlandırma çalışması yapılacak. Yangının farklı noktalarda olmasına farklı yorum çıkarmak sağlıklı değil. Orman Bölge Müdürü, kozalakların nasıl bomba gibi patladığını bizlere uygulamalı gösterdi.  Kimsenin canına ve malına zarar gelmemesi bizleri sevindirdi. Bugün aldığımız kararları işi farklı boyutlarda denetleyen, idari noktalara taşıyan oda ve mahkemeler de var. Gereken herkes takibatını yapacaktır” diye konuştu.

";Bayramda ulaşıma indirim";

Doburca'da yaşanan otobüs kazasına da değinen Başkan Aktaş, yolun ağır vasıtalar tarafından kullanılmaması için gerekli uyarıcı levhaların bulunduğunu iade etti Yolun tekniğiyle ilgili sıkıntıların konuşulduğunu belirten Aktaş, ilave neler yapılabileceği konusunda talimatlar verdiğini ifade etti.

Ekonominin son durumuna da değinen Aktaş, Türkiye'ye ambargo uygulandığını, Türk siyasi ve iş insanlarının bilinçli hareket etmesiyle sürecin atlatılmaya başlandığını anlattı. Aktaş, ihracat şehri olan Bursa’da sanayicilerin sıkıntı yaşamadan sürecin devam etmesini arzu ettiklerini aktardı.

Kurban Bayramı ve 30 Ağustos Zafer Bayramı için iyi dileklerini de ileten Başkan Aktaş, “Vatandaşlarımızın Kurban Bayramı’nı en güzel şekilde geçirmeleri için bayram boyunca toplu ulaşım yüzde 50 indirimli olacak. Bursalılar, 21 Ağustos Salı gününden itibaren, 24 Ağustos Cuma gecesine kadar Bursakart ile indirimli yolculuktan faydalanabilecek. 20 Ağustos Pazartesi günü yani arife günü de Kurban Bayramı süresince, Kent Meydanı ile Hamitler Kent Mezarlığı arasında ücretsiz ulaşım sağlayacağız. Aynı zamanda arife günü, yoğunluk yaşanan bu bölgelerde de Muradiye Su başta olmak üzere vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştıracak ikramlarımızla halkımıza yardımcı olacağız” şeklinde konuştu.

";Bursaspor sevgimizi test etmeye kalkmasın";

Ayrıca Mecliste verilen teklifle başkan ve meclis üyeleri bugünkü ödeneklerini Türkiye'nin ekonomik durumuna katkı yapmak adına hazineye bağışladı. Büyükşehir Belediyesi tarafından Bursaspor'a tahsis edilen Timsah Arena ile ilgili Sayıştay'ın zimmet çıkarmasına da açıklık getiren Başkan Aktaş, ";Bursaspor hepimizin özeli ve değeridir. Taraflı ve tarafsız herkes Bursaspor'u çok seviyor. Ama meclis olarak da her istenileni vermek durumunda değilsiniz. Yapılan sözleşmeye göre hareket ediyoruz. Bursaspor Katlı Otoparkını 700 liraya kira vermenin hukuki anlamda hiç bir açıklaması yok. Hiç kimse bizim Bursaspor sevgimizi test etmeye kalkmasın” diye konuştu.

"; Muradiye Su'ya hep beraber sahip çıkmamız gerekiyor";

Muradiye Su Fabrikası'yla ilgi konuya da değinen Başkan Aktaş, Kızılay'ın talip olduğunu açıkladı. Belediyenin sosyal tesis işletmesine ve su fabrikası işletmesine karşı olduğunun altını çizen Başkan Aktaş, ";Kızılay'dan talep gelince ciddiye aldık. Konuyu Plan Bütçe ve Hukuk Komisyonu'na havale ediyoruz. 60 bin metrekaredeki fabrika, 6 milyon lira arsa maliyeti, 85 milyon lira da tesis için kredi çekilerek hayata geçirildi. Kredinin geri ödemesi 160 milyon lirayı buluyor. Herhangi bir sermayesi yok. BUSKİ'nin iyi niyetleriyle götürmeye çalıştı. Ben göreve devraldığımda tüm anlaşmalar yapılmıştı. Özellikle son 3-4 aydır yazla birlikte distribütör firmanın hakimiyetiyle ciddi rakamlara ciddi aşamalara gelindi. Kızılay milli bir kuruluş olması sebebiyle talebinin ciddiye aldık. Su fabrikasının satılacağı dün de bugün de söyleniyor. Konunun komisyona havale edilmesi ve istişare edilmesini tekliflerinize sunuyorum. Meclisi yöneten birisi olarak söylenen fikirleri önemsiyorum"; diye konuştu.

Belediyenin rakamlarla yönetildiğini ve BUSKİ'nin ana konusunun insanlara en kaliteli suyu en ucuza götürmek olduğunu ifade eden Başkan Aktaş, ";Satıştan ziyade Muradiye Su'ya hep beraber sahip çıkmamız gerekiyor. Uludağ'daki suyun tamamını kiraya veren biziz. Kanun gereği istediğimiz zaman bunları geri alma hakkımız var. Bizim vatandaşa sağlıklı kesintisiz su ulaştırma görevimiz var. Muradiye çok güzel bir marka. Bunun en iyi yere gelmesi için sorumluluklar var"; şeklinde konuştu.

";2018 yılını yarım işleri tamamlama ve yol yılı ilan ettik";

Mecliste Büyükşehir Belediyesi'nin mali durumuyla ilgili eleştirilere de cevap veren Başkan Alinur Aktaş, yarım kalan projelerin tamamlanmaya çalışıldığını belirtti. Başkan Aktaş, ";Devam eden projeleri tamamlıyoruz. Ulaşım projelerini hayata geçiriyoruz. Ayağımızı yorganımıza göre uzatmamız lazım. 2018 yılını yarım işleri tamamlama ve yol yılı ilan ettik. Bursa'nın en prestijli kurumlarından birisiyiz. 11 bin 500 kişi çalışıyor. Finansman anlamında hem ucuza hem kaliteli temin etmek için tedbirler alıyoruz. Yap işlet devret projeler yaparız. Hangisi milletin lehine ise buna karar veririz"; dedi.

BBB

banner119
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner56

banner108