Başika tertemiz

Irak’ın Musul kentine 20 km uzaklıkta bulunan Başika kasabası, terör örgütü DEAŞ’tan geçtiğimiz ay temizlenmişti. Kasabanın boş sokakları an be an görüntülendi.

23 Aralık 2016 Cuma 12:19
Başika tertemiz

Irak’ın Musul kentinin terör örgütü DEAŞ’tan temizlenmesi amacıyla başlatılan Musul operasyonu kapsamında Başika kasabası DEAŞ’ten geçtiğimiz aylarda temizlenmişti. Musul’a 20 kilometre uzaklıkta bulunan Başika kasabası, DEAŞ’tan temizlenmesinin ardından görüntülendi. Bir zamanlar çok hareketli sokakların bugün bomboş olduğu gözlenirken, yıkılan binalar da dikkat çekti. Başika sokaklarından ayrılan DEAŞ militanlarının Musul sokaklarına gitmesiyle sokaklardaki çatışma sesleri yerini sessizliğe bıraktı. Öte yandan bugüne kadar bölgede 229 araç saldırısı gerçekleştirildiği bildirilirken, DEAŞ karşıtı grupların da geri çekildiği öğrenildi.

Başika kasabası 2014 yılında terör örgütü DEAŞ’ın kontrolüne geçmişti. Irak ordusu 17 Ekim’de başlayan Musul operasyonu kapsamında kentin kuzeyinde, doğusunda ve güneyinde büyük ilerleme kaydetmişti.

İHA

banner119
Anahtar Kelimeler:
Başika
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner56

banner108