Avustralya’yı dolu yağışı vurdu

Avustralya’da etkili olan dolu yağışı hayatı olumsuz etkiledi, bazı araçlarda ufak çaplı hasarlar oluşturdu.

25 Aralık 2021 Cumartesi 14:26
Avustralya’yı dolu yağışı vurdu

Avustralya’nın başkenti Canberra’da aniden başlayan dolu yağışı sonrası şaşkınlık yaşandı. Sıcaklık değerlerinin ani değişimi sebebiyle ani buzlanmaların da sıkça görüldüğü Canberra’da dolu yağışı bazı araçlarda ufak çaplı hasarlara neden oldu.

Yaz mevsiminin yaşandığı Avustralya’da meteorolojiden edinilen bilgilere göre, gün içerisinde 31 dereceye kadar yükselen sıcaklık değerleri önce 17 derece seviyelerine daha sonra ise aniden -1 dereceye düştü.

Gök gürültüsü ve dolu yağışının etkisini gösterdiği başkentte, sıcaklık değerlerinin mevsim normallerine geri dönmesiyle ortadan kalkan olumsuz hava koşullarının yeniden fırtına ve gök gürültülü sağanak yağışa neden olabileceği belirtildi.

Avustralya’nın en soğuk şehirlerinden olan Canberra’da yıl içerisinde sık sık dolu yağışının yaşandığı biliniyor. Geçtiğimiz aylarda daha şiddetli bir dolu yağışının etkili olduğu ve ceviz büyüklüğündeki dolu tanelerinin de araçlara hasar verdiği öğrenildi.

İHA

banner119
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner56

banner108