Almanya’da camiye molotofkokteyli atan PEGIDA’lı çıktı

Almanya’nın Dresden kentinde bulunan bir camiye 26 Eylül’de gerçekleştirilen motoloflu saldırının failinin PEGIDA üyesi olduğu açıklandı.

09 Aralık 2016 Cuma 14:41
Almanya’da camiye molotofkokteyli atan PEGIDA’lı çıktı
Almanya’nın Dresden kentinde Fatih Cami’ne 26 Eylül’de gerçekleştirilen motoloflu saldırı gerçekleştirilmişti.

Saldırının failinin ise Batı’nın İslamlaşmasına Karşı Vatansever Avrupalılar örgütü PEGIDA üyesi 29 yaşındaki Nino K. olduğu açıklandı.

Saldırganın PEGIDA’nın bir çok yürüyüşünde konuşmalar yaptığı ve Başbakan Merkel’e açık mektup yazarak yabancılar politikasını dair bir şekilde eleştirerek kriminal yabancılara ve tembel Afrikalılara sahip çıkılmamasını istemişti. Olay anında başında motor kaskı bulanan Niko K. polisin titiz çalışması sonucu yakalandı. Hakkında kundaklama, özel mülke zarar verme ve öldürmeye teşebbüs suçlarından dava açıldı.

Fatih Cami külliyesindeki lojmanda din görevlisi Hamza Turan iki oğlu ve hanımı yanma tehlikesi geçirmişti. Olayın ardından Başbakan Angela Merkel, din görevlisi Hamza Turan’ı ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini bildirmişti. Dresden halkı da yapılan saldırıdan dolayı da camiye gelerek dayanışma örneği sergilemişlerdi.

İHA

banner119
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner56

banner108