Yıldırım'da Öğrencilere Çevre Eğitimi

Çevre koruma ve kaynakların geri dönüşümü konularında ilçede titiz çalışmalar yürüten Yıldırım Belediyesi, gelecek nesillere daha yaşanabilir bir çevre bırakmak adına öğrencilere bilinç aşılıyor.

20 Aralık 2016 Salı 14:11
Yıldırım'da Öğrencilere Çevre Eğitimi
Yıldırım Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri, hava, su, toprağı birlikte korumak ve gelecek nesillere sağlıklı bir çevre bırakmak için çocuklara yönelik eğitimler veriyor. Tüketici ve Çevre Eğitim Vakfı (TÜKÇEV) ile Ambalaj Sanayicileri Derneği’nin (ASD) hediyesi olan dergilerin dağıtıldığı eğitimde, çevreye saygılı ve geri dönüşümle doğal kaynakları koruyan bilinçli nesiller yetiştirilmesi hedefleniyor.

Okullarda düzenlenen eğitimlerle çevre konusunda duyarlı bir nesil yetiştirmeyi amaçladıklarını belirten Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “2015-2016 eğitim ve öğretim yılında 144 okulda 11 bin 352 öğrenciye çevre konulu eğitim verdik. Yaşanabilir bir dünya için bu çevre korumanın bilincinde olmak zorundayız. Gelecek nesillere daha yaşanabilir bir Yıldırım bırakmak için herkesi üzerine düşen görevi yapmaya davet ediyoruz” dedi.


 
‘ÇEVREYE DUYARLI NESİLLER YETİŞTİRİYORUZ’
 
Geri dönüşümün ve atıkların kontrol altına alınmasının Yıldırım’ın geleceği açısından büyük önem taşıdığının altını çizen Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Kaynaklarımızın israfını önleyerek çevreyi korumayı bir belediyecilik hizmetinden ziyade gelecek nesillere borcumuz olarak görüyoruz” diye konuştu. Bu kapsamda da öğrencilere verilen çevre ve atık eğitimlerinin çevreye duyarlı nesiller yetişmesi adına hassas bir çalışma olduğunu belirten Başkan Edebali, ”Ekip arkadaşlarımız tarafından gerçekleştirilen bu eğitimler gündelik çalışmalardan çok farklı olarak geleceğin sahibi çocuklarımızın bilinçlenmesi ve duyarlı bireyler yetişmesi için önemsediğimiz bir konu” ifadelerini kullandı. Öte yandan Başkan Edebali, okullarda verilen eğitimlerin 2016 - 2017 eğitim yılının ikinci döneminde devam edeceğini de açıkladı.

YILDIRIM BLD

banner119
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner56

banner108