Munzur Gözeleri'nde sonbahar hüznü

Tunceli'nin Ovacık ilçesinde birinci derece doğal sit alanı olan Munzur Gözeleri, sonbaharın son günlerinde eşsiz bir güzelliğe büründü.

12 Kasım 2016 Cumartesi 12:31
Munzur Gözeleri'nde sonbahar hüznü

İlçe merkezine 17, Tunceli kent merkezine ise 80 kilometre uzaklıktaki Ziyaret köyü sınırları içerisinde yer alan Munzur Gözeleri'nde, sonbaharla birlikte renklerin hüznü yaşanıyor. Ağaçların ve çeşitli bitkilerin sarı ve kızıl renklere bürünmesiyle birlikte Munzur Gözeleri'nde oluşan renk cümbüşü, adeta kartpostallık görüntüler sunuyor. Binlerce yıldır koruduğu gizemi ve kırk gözeden akan sularının yanı sıra Alevi inancında kutsal kabul edilen Munzur Gözeleri, eşsiz manzarası ve doğal şelaleleriyle göz kamaştırıyor.

İHA

banner119
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner56

banner108