Mudanya’da av hayvanlarına kimlik

Mudanya İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Mudanya’da faaliyet gösteren Güzelyalı Kara ve Deniz Avcıları Derneği yaptıkları çalışmayla av köpeklerine kuduz aşısı yaptı. Av köpeklerinin Petvet Kayıt Sistemine kayıtları yapıldı.

26 Mart 2022 Cumartesi 12:33
Mudanya’da av hayvanlarına kimlik

Mudanya İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Mudanya’da faaliyet gösteren Güzelyalı Kara ve Deniz Avcıları Derneği yaptıkları çalışmayla av köpeklerine kuduz aşısı yaptı. Av köpeklerinin Petvet Kayıt Sistemine kayıtları yapıldı.

Mudanya İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden alınan bilgiye göre, Veteriner Hekimler ve Mudanya’da faaliyet gösteren Güzelyalı Kara ve Deniz Avcıları Derneği Başkanı Hızır Mahmutoğlu tarafından organize edilen, Tarım İlçe Müdürü Veteriner Hekim Ergün Karadağ’ın da eşlik ettiği organizasyonda Kedi, Köpek ve Gelinciklerin kimliklendirilmesi ve kayıt altına alınmasına dair yönetmelik çerçevesinde 30 av köpeğine kuduz aşısı uygulandı.

Köpekler cip takılarak kimliklendirildi, ve kayıt sistemine dahil edildi.

Mudanya Tarım İlçe Müdürü Ergün Karadağ yaptığı açıklamada açıklamada, "Uygulamayla beraber hayvanların sokağa atılmasının önüne geçilmesi, çalınan hayvanların bulunabilmesi ve hayvan hastalıklarının kontrol altına alınması amaçlanmaktadır. Yıl sonuna kadar tüm hayvan sahiplerinin hayvanlarına mikroçip taktırmaları kanuni zorunluluktur." dedi.

banner119
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner57

banner56

banner108