Gölete düşen yaban keçisini köylüler kurtardı

Adana’nın Kozan ilçesinde köylüler, gölete düşen bir yaban keçisi buldu.

15 Aralık 2016 Perşembe 14:46
Gölete düşen yaban keçisini köylüler kurtardı
Köylüler kurtardıkları yaban keçisini kahvehanede kuruladıktan sonra Doğa Koruma ve Milli Parklar Şefliği ekiplerine teslim etti.
Gölette dağ keçisini bulan Mehmet Berbar, suyun içerisinde titreyen dağ keçisini gördüğünü belirterek, "Hayvancağız hem donmuş hem de korkmuştu. Sudan çıkartıp kahvehanede sobanın başında kuruttuk, görevliler geldi onlara da teslim ettik. Daha önce buralarda biz dağ keçisi görmedik fakat yukarı dağlarda gören arkadaşlarımız olmuş" dedi.
Kozan Doğa Koruma ve Milli Parklar Şefi Yakup Atıcı ise 3 yaşlarındaki yaban keçisini köylülerden teslim aldıklarını belirterek, "Küçük bir yaralanma olmuş veteriner hekimde tedavisini yaptı. Sürülerinin olduğu doğaya bırakacağız” diye konuştu. 



Yaban keçilerinin en yakın Aladağ ve Saimbeyli ilçelerinde görüldüğünü kaydeden Atıcı, "Yaban keçilerinin analarının yavrularını uzaklaştırmasıyla beraber yavaş yavaş dağılım gözlenmekte. Yaban keçisinin katım zamanı olduğu için erkek keçiler sürülere ulaşmak için büyük yol kat ediyorlar. Büyük ihtimalle bir köpeğin veya yaban hayvanının korkutması sonucu buralara gelmiş olabilir” şeklinde konuştu.
Yaban keçisi veterinerde yapılan tedavisini ardından görevliler tarafından doğaya bırakılmak üzere Saimbeyli ilçesine götürüldü.

İHA

banner119
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner56

banner108