Filipinler’de Taal Yanardağı’ndan dumanlar yükseldi

Filipinler’deki Taal Yanardağı’ndan yükselen dumanların ardından, bölgedeki yüzlerce kişi için tahliye çalışmalarına başlandı.

26 Mart 2022 Cumartesi 13:07
Filipinler’de Taal Yanardağı’ndan dumanlar yükseldi

Filipinler’deki Taal Yanardağı’ndan yükselen dumanların ardından, bölgedeki yüzlerce kişi için tahliye çalışmalarına başlandı.

Filipinlerin başkenti Manila’nın yaklaşık 70 kilometre güneyinde bulunan Taal Yanardağı’nda hareketlilik tespit edildi. Yaklaşık 1 buçuk kilometrelik bir duman püskürten yanardağ, yetkilileri harekete geçirdi. Filipin Volkanoloji ve Sismoloji Enstitüsü tarafından yapılan açıklamada, uyarı seviyesinin 2’den 3’e çıkarıldığı belirtilirken, “Ana kraterde, sonraki patlamaları daha da şiddetlendirebilecek magmatik hareket var" ifadelerine yer verildi. Enstitü Müdürü Renato Solidum ise konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Kraterin sığ kısmındaki magma, suyla etkileşime girerek freatomagmatik aktivite adı verilen bir patlamaya neden oldu" dedi.

Tahliyelere başlandı

Öte yandan, yanardağın harekete geçmesiyle birlikte bölgede yaşayan kişiler için de tahliye çalışmalarına başlandı.

Filipinler, Pasifik Okyanusu’nu çevreleyen bir volkan kuşağı olan "Ateş Çemberi" üzerinde bulunuyor.

banner119
Son Güncelleme: 26.03.2022 13:24
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner56

banner108