Balıklar geleceğimiz için üretiliyor, biyoçeşitliliğimiz kazanıyor

Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Doğa Koruma ve Milli Parklar(DKMP) Genel Müdürlüğü, ülkemizde yetiştiricilik yoluyla balık üretiminde artık milyonlarca alabalık üretip, tabiata salıyor.

18 Kasım 2016 Cuma 16:52
Balıklar geleceğimiz için üretiliyor, biyoçeşitliliğimiz kazanıyor

Bu kapsamda 2005 yılında Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü’nce orman içi suların (dere, göl, gölet gibi) yerli türlerimizle balıklandırılması gayesiyle başlatılan "Doğal Alabalık Üretimi, Yetiştirilmesi ve Orman İçi Suların Balıklandırılması Projesi" kapsamında Trabzon Altındere, Mersin Çamlıyayla ve Bolu Abant Üretme İstasyonlarındaki çalışmalar halen devam ediyor.
Sağım Çalışmaları Başladı…
Maçka Altındere Alabalık Üretme İstasyonu’nda 2016/2017 dönemi sağımı çalışmaları başladı. Sağım süreci Şubat 2017 tarihine kadar devam edecek.
Sağım için istasyona Ardahan, Artvin, Bayburt, Bolu, Erzincan, Erzurum, Giresun, Gümüşhane, Ordu, Kahramanmaraş, Kırklareli, Rize, Sakarya, Trabzon, Tunceli, Zonguldak, Kayseri ve Sinop illerinden anaçlar alındı.İstasyonda 3.4 milyon yumurta kapasiteli kuluçka sistemlive fiber yetiştirme havuzlarında üretilen yavru balıklar yeterli olgunluğa eriştikten sonra su sıcaklığının da uygun hale gelmesiyle, gelecek yaz damızlıkların alındığı su kaynaklarına salınacak.
2005 yılında başlayan balıklandırma projesinde 2015 yılında 1 milyon 510 bin alabalık orman içi sulara kavuştu. 2016 yılında ise 3 milyon 16 bin alabalık derelere salındı.
Projenin yapılış gayesi hakkında bilgiler veren Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürü Nurettin Taş; “Orman içi sulardaki tabii alabalık popülasyonlarının çoğaltılması, bozulan alabalık habitatlarının rehabilitasyonu, gen kaynakların korunması, tabii türler hakkında farkındalığın arttırılması ile sportif olta balıkçılığının geliştirilmesinin hedeflendiği proje ile; ülkemizin biyolojik çeşitliliğinin korunması ve sürdürülebilir bir anlayışla gelecek nesillere intikali sağlanmış olacak” dedi.
Genel Müdür Taş; “Biyolojik çeşitliliğimiz gelecek nesillere devredilecek bir emanettir ve bu çeşitliliğitabii yaşam ortamlarıyla birlikte koruyarak çoğalmalarını sağlamak ise Bakanlığımızın önemli hedefleri arasında yer alıyor. Bu gaye ile yapmış olduğumuz üretim çalışmalarımız özveriyle devam edecek. 2023 yılında 50 milyon alabalık yavrusunu orman içi sulara bırakmayı hedefliyoruz” dedi.

İHA

banner119
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner56

banner108