Bursa'ya yapılan hizmetler içersinde en iyisi olarak (gördüğüm) BursaRay, Bursa'daki ulaşım sorununu ilk zamanlarda çözmüş olsada, her geçen gün artmakta olan nüfus artışı ve toplu taşımanın tercih edilmesinden dolayı vatandaşların özellikle sabah saatlerinde deyim yerindeyse (Balık İstifi) şeklinde seyahat etmelerine yol açmaktadır.

Her sabah 07.50 - 08.05 saatleri arasında Osmangazi İstasyonu'ndan Küçük Sanayi'ye giden bir vatandaş olarak BursaRay'ı kullanmak isteyenlerin ve şahsımın bu saatlerde vagonlara binebilmek için adeta birbirleriyle yarıştıklarına her gün bizzat şahit olmaktayım.

Yaşanan kalabalık ve yoğunluktan dolayı bırakın (İğne Atsan Yere Düşmez) tabirini Sırameşeler ve Paşa Çiftliği istasyonlarına ulaşıldığında vücudunuz olduğunuz yerde dönemez bir hal almaktadır. Bunun yanı sıra bir yandan hareket etmekte güçlük çekerken diğer taraftanda nefes almak zorundasınız.

Vagonların havalandırma sistemlerinin sürekli olarak çalışması inkar edilemez bir gerçek. Fakat ne kadar yeterli geliyor orası tartışılır. İnsanlar gidecekleri istasyona bir an önce varıp kendilerini bir an önce vagonlardan dışarıya atmak için adeta dua ediyorlar. İneceğiniz istasyona vardığınızda ise içinizdeki mutluluk anlatılamaz.

Geçtiğimiz günlerde Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı olarak görevini sürdüren Sayın Alinur Aktaş'ın BursaRay'da seyahat edip vatandaşlarla sohbet ederken çekilmiş bir kaç fotoğrafının bulunduğu bir haber Bursa Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı tarafından gönderilen bir haber dikkatimi çekti.

Başkan Aktaş'ın BursaRay'ı kullandığı saatler muhtemelen yoğunluğun olmadığı saatlere rastlamış. Nacizane fikrim Sayın Başkan'ın vatandaşların ve öğrencilerin sabah saatlerinde BursaRay'ı kullanmış oldukları bir saat aralığında seyahat etmesi. Bu konuda Başkan ve yetkili birimlerin bu konuya duyarsız kalmayacaklarını düşünüyor ve umuyorum.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner56

banner108