Uludağ'ın yaban hayatı fotokapanlarla görüntülendi

Türkiye'nin biyoçeşitlilik açısından zengin ve en çok ziyaret edilen parklarından olan Uludağ Milli Parkı'nda çeşitli noktalara konulan fotokapanlarla boz ayı, çakal, sansar ve tilki gibi çeşitli hayvanların görüntüleri kayıt altına alındı.

12 Nisan 2017 Çarşamba 10:50
Uludağ'ın yaban hayatı fotokapanlarla görüntülendi

Doğa Koruma ve Milli Parklar 2. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Uludağ Milli Parkı'nda ağır geçen kış koşullarının ardından ilkbaharın yüzünü göstermesiyle kış uykusundan uyanan ayılar için elma ve ekmek gibi yiyecekler belirli alanlara bırakılarak yemleme çalışması yapıldı.

Yaban hayvanlarını izleme ve takip amacıyla kurulan fotokapanlar vasıtasıyla elma ve ekmekleri büyük bir iştahla yiyen boz ayıların yanı sıra çakal, tilki ve sansar gibi memeli türleri de görüntülendi.

Tespit edilen görüntüler Uludağ Milli Parkı'nın yakın zamanda yapılacak olan fauna envanterine altlık oluşturması bakımından da önem arz ettiği belirtildi.

AA

banner119
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner56

banner108