Türk Halk Müziği Konseri İle Engelli Bireylere ve Ailelerine Keyifli Bir Akşam Yaşattı

Bursa Kent Konseyi Engelliler Meclisi tarafından 3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebetiyle hazırlanan Türk Halk Müziği konseri ve Ritim gösterisine, Bursa Milletvekili Bennur Karaburun, Bursa Kent Konseyi Başkanı Hasan Çepni, Bursa Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Erkut Öneş, Yerel Gündem Şube Müdürü Mahmut Turunç, engeli bireyler ve aileleri ile vatandaşlar katıldı. Atatürk Kongre Kültür Merkezi (Merinos AKKM) Osmangazi Salonu’nda yapılan ve Bursalıların büyük ilgi gösterdiği program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. İstiklal Marşı’nı BUSMEK işaret dili kursu öğrencileri de işaret diliyle okudu.

03 Aralık 2017 Pazar 12:19
Türk Halk Müziği Konseri İle Engelli Bireylere ve Ailelerine Keyifli Bir Akşam Yaşattı

Geceye ilk olarak eğitmen Cuma Çimen önderliğinde Ritim Grubu sahne aldı. Kullanabildikleri müzik aletleriyle ritim tutan engelli bireyler, dinleyenlerden alkış aldı. 

Farklı farklı enstrümanları ahenk içinde çalan bireyler, performanslarıyla da ailelerini gururlandırdı.

Konserin ikinci bölümünde ise Türk Halk Müziği ekibi Koro Şefi Kemal Kamalı önderliğinde sahneye çıktı. 

Orkestra Şube Müdürlüğü sanatçılarının da yer almış olduğu gecede, engelli bireyler solo ve koro halinde önemli eserleri başarıyla seslendirdi. 

Dinleyenlere müzik ziyafeti sunan bireyler, sanatla hayata nasıl tutunduklarını bir defa daha gösterdiler. Eğlenceli anların da yaşandığı konserde, engelli bireyler ve aileleri moral depoladı.

Daha engelsiz yarınlarımız olacak

Bursa Milletvekili Bennur Karaburun ise, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nün tüm dünyada farkındalık günü olarak geçirildiğini söyledi. 

Ülkemizde 2005’senesinde engelliler yasası adı altında bir çalışma yapıldığını söyleyen Karaburun, Türkiye tarihinde ilk defa böyle bir çalışma yapan Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür etti. 

Hayatın her alanında engellilerle ilgili hayatın kolaylaştırılması adına kanunların hazırlandığını anlatan Karaburun, bunun yeterli olmadığını, engellilere daha çok hizmet edebilmek adına çalışmalar devam ettiğini söyledi. 

53 bin üzerinde engelli bireyin kamuda istihdam edildiğini söyleyen Karaburun, “Eğitim konusunda engellilerin okula ücretsiz olarak ulaşımı sağlandı. Yatılı bakım merkezleri, rehabilitasyon merkezleri, özel eğitim merkezleri sayıları her geçen gün artıyor. Hükümet olarak engellilerin bu merkezlerde iyi hizmet alması için gerekli yardımları yaptık. Erişebilirlik konusunda çalışmalar devam ediyor. 

Bu konuda hala birçok eksiğimiz var. Bursa’da birçok kamu kurum binalarına engelliler rahatlıkla girebiliyor. Sivil toplum kuruluşları bizleri çok daha fazla uyarması gerekiyor. 

Önümüzdeki senelerde daha engelsiz yarınlarımız olacak.

Engelli kardeşlerimizi değerli vatandaşlar olduklarını göstermeliyiz

Programda konuşma yapan Bursa Kent Konseyi Başkanı Hasan Çepni, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nün tüm dünyada engellilerin hakları ve yaşam standartların çoğaltılması adına bir bilinç oluşturduğunu söyledi. 

Engelli bireylerin topluma kazandırılmasında sosyal devlet ve yardımsever birey olmanın öneminin pekiştirildiğini belirten Çepni, engelliliğin yalnızca engelli bireyleri ve ailelerini değil, toplumun tüm kesimlerini yakından ilgilendirdiğini söyledi. 

Engelliliğin, sosyal hayatı engelleyen bir kusur olmadığını söyleyen Çepni, “Desteklenmesi gereken bir durum olarak kabul edilmelidir. Bu sebeple her fırsatta engelli kardeşlerimizi kucaklayarak eşit ve değerli vatandaşlar olduklarını göstermeliyiz. Engelliler Meclisi Bursa Kent Konseyi´nin her zaman gururla bahsettiği bir meclisidir. Engelli kardeşlerimizin hayatını kolaylaştıracak, moral ve motivasyon kazandıracak önemli çalışmalara imza atıyorlar. Türk Halk Müziği korosu 12 senedir, ritim gurubumuz ise 7 senedir faaliyetlerini devam ettiriyor. 

Ayrıca engelli kardeşlerimize ücretsiz E-KPSS kursları, engelli hakları ile ilgili bilgilendirme toplantıları, resim kursları düzenliyorlar. Bursa Kent Konseyi olarak meclislerimiz, çalışma gruplarımız, katılımcı kuruluşlarımız, gönüllülerimiz, ofislerimiz ve çalışma arkadaşlarımızla beraber gece gündüz demeden tüm enerjimizle ‘Daha güçlü bir Bursa için hep beraber çalışıyoruz.

Çepni, programın düzenlenmesinde emeği geçen Engelliler Meclisi Başkanı İbrahim Sönmez’e ve üyelerine, koro şefi Kemal Kamalı’ya, ritim grubu eğitmeni Cumali Çimen’e, işaret dili tercümanı Gökçe Çayır’a ve desteklerini esirgemeyen Büyükşehir Belediyesi'ne de teşekkür etti.

TBMM’de konser vererek, yeteneklerimizi göstermek istiyoruz

Bursa Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı İbrahim Sönmez de bünyelerinde Türk Halk Müziği grubunun 2005 senesinde, ritim grubunun 2011 senesinde kurulduğunu, işaret dili grubunun da artık oluşturulduğunu dile getirdi. 

Gruplara her engelli grubundan bireyin katılabildiğini belirten Sönmez, korolardaki sayıları çoğaltmak istediklerini belirterek engelli bireylerin bu çalışmalara daha çok katılmasını istedi. 

Engelliler adına dergi satan ve para toplayanlara itibar edilmemesini isteyen Sönmez, engellilerin suiistimal edilmemesi gerektiğini dile getirdi. 

Sönmez, “Bursa Milletvekili Bennur Karaburun her zaman bizlerin yanında olduğunu hissettiriyor. Bizler Türk Halk Müziği Korosu’nun ve Ritim Grubu’nun Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde konser vermesini, yeteneklerimizi orada da göstermek istiyoruz.

Program sonunda protokol üyeleri tarafından koro şefi Kemal Kamalı’ya, ritim grubu eğitmeni Cuma Çimen’e ve işaret dili tercümanı Gökçe Çayır’a çiçek takdim edildi.

BBB

banner119
Son Güncelleme: 05.12.2017 11:20
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner56

banner108