Türk Dünyası Nevruz Şenliği

Bursa Büyükşehir Belediyesi Orkestra Şube Müdürlüğü ve TÜRKSOY işbirliğiyle düzenlenen ‘Türk Dünyası Nevruz Şenliği’ programı, Türk devletlerinden gelen sanatçıların performanslarıyla Bursalılara coşku dolu bir akşam yaşattı.

23 Mart 2017 Perşembe 07:12
Türk Dünyası Nevruz Şenliği

Büyükşehir Belediyesi Orkestra Şube Müdürlüğü Türk Halk Müziği ve Türk Sanat Müziği bölümleri ile TÜRKSOY tarafından düzenlenen ‘Türk Dünyası Nevruz Şenliği’ programı, Atatürk Kongre Kültür Merkezi (Merinos AKKM) Orhangazi Salonu’nda yapıldı.

Gecede, Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Türkmenistan, Başkurdistan ve Tataristan’dan gelen sanatçılar halk dansları gösterilerini sergileyip, yöresel şarkılarını seslendirdi. Orkestra Şube Müdürlüğü saz ve ses sanatçıları da Bursa ve Balkan yöresine ait türküleri sahneledi. Karagöz Halk Dansları

Topluluğu da Anadolu’ya özgü halk danslarını sergiledi. Birlik ve beraberlik mesajlarının da verildiği şenlikte, salonu dolduran Bursalılar keyifli bir akşam geçirdi.

Konserin sonunda ise tüm gruplar sahneye çıkarak ‘Anayurt Marşı’ ile ‘Nevruz Marşı’nı seslendirdi. Ayrıca dinleyenlere Nevruz semeninden ikramlarda bulunuldu.

Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Muhsin Özlükurt, Nevruz şenliğinin Türk alemine hayırlı olmasını diledi. Baharın ve kardeşliğin bayramı olan nevruzun, dostluğun sembolü olduğunu anlatan Özlükurt, nevruzun Türklerin dünyaya bir armağanı olduğunu ifade etti.

TÜRKSOY Azerbaycan ülke temsilcisi Elçin Gafarlı ise, Nevruz’un Türk kültürünün ortak mirası olduğunu hatırlatarak, tüm dünyada karşılıklı hoşgörünün, barışın, kardeşliğin önemini hatırlatan Nevruz Bayramı’nı kutladı.

Konuşmaların ardından Özlükurt ve Gafarlı günün anısına karşılıklı olarak plaket takdiminde bulundu.

BBB

banner119
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner56

banner108