Tek hedef, yüzleri güldürmektir

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Büyükşehir Belediyesi’nin hem Bursa’daki hem de Balkanlardaki insanların yüzünü güldürme hedefiyle hizmetlerine devam edeceğini söyledi.

21 Aralık 2016 Çarşamba 15:07
Tek hedef, yüzleri güldürmektir

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Büyükşehir Belediyesi bürokratlarıyla birlikte Zafer Mahallesi’nde faaliyet gösteren Kosova Üsküp Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği’ni ziyaret etti. Bursa’nın Balkanların dostu olduğunu söyleyen Başkan Altepe, Bursa ile Balkan ülkeleri arasındaki ilişkilerin gelişme sürecini anlatarak, “Bizler başkan olduğumuzda Balkanlardan çok ilgi gördük, mektuplar ve davetler aldık. Sonrasında Balkanlara turlar düzenledik, orada incelemelerde bulunduk, devamında da dostluklar gelişti. Her geçen gün Türkiye ve Bursa, tüm Balkanlar ve özellikle Doğu Avrupa ile bütünleşti. Tüm bölgede faaliyetlerimizi sürüyor. Özellikle Kosova ve Makedonya’da yoğun faaliyetler devam ediyor” diyerek, bu sayede Balkanlardaki ilk Türk lobi çalışmalarının başladığını anlattı.

“Türkiye, büyük bir devlet”

Başkan Altepe, Türkiye’nin ecdadına, değerlerine ve dostlarına önem verdiğini de anlatarak, “Bursa’da, 13 yıldır belediye başkanıyım. Birçok ülkeye gittik, herkesi kendimiz gibi sanıyorduk ama değil. Böyle bir millet yok. Türkiye, büyük bir devlet, Türk Milleti büyük bir millet. Önemli olan karşınızdaki insanların acısına ortak olmaktır. Bizler Bursa olarak Balkanların acısına da, sevincine de ortak oluyoruz. Bursa, güzel bir noktaya geldi. Biz, gittiğimiz yerlere sadece yardımcı olmak ve onlara katkı sağlamak için gidiyoruz. Bursa’nın bu noktada prestiji yüksek. Bursa’nın yardım eli Balkanlara da uzanıyor” diye konuştu.

Özenle yapılan hizmetlerin mutlaka güzel tepkiler aldığına işaret eden Başkan Altepe, “ Güzel duygularla hizmet ediyoruz. Bizim derdimiz, Balkanlardaki insanların da yüzünü güldürmektir. Hem Balkanlarda hem de Bursa’da yaşayanlara destek olmak, o kültürü yaşatmak isteyen derneklere ve spor kulüplerine de destek olmak ve samimi bir şekilde çalışmak önemli. Her türlü destek sağlanıyor, güzel hizmetleri hep birlikte gerçekleştiremeye devam edeceğiz” dedi.

Başkan Altepe, Bursa’nın yeni bir cazibe merkezi kazanacağı ve yaklaşık 250 bin metrekare alanlı Zafer Parkı’nda da planların onay sürecine girdiğini belirtti. Başkan Altepe, proje tamamlandığında derneğin de o bölgede yeni bir yerde faaliyetlerine devam edebileceğini söyledi.

Altepe’ye destek teşekkürü

Kosova Üsküp Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Recep Gündüz de Başkan Altepe’ye, Balkanlarda ve Bursa’da gerçekleştirdiği çalışmalardan dolayı teşekkür etti. Gündüz, Bursa Büyükşehir Belediyesi ve BUSMEK’in Kosova’daki çalışmalarının da Balkanlarda çok büyük ilgi gördüğünü söyledi. Bursa’da BUSMEK eğitimi alan kursiyerlerin kendi ülkelerinde iş sahibi olduğuna değinen Gündüz, BUSMEK’in Kosova’daki faaliyetlerinin de önemine vurgu yaptı. Ziyaretin sonunda Başkan Altepe, çalışmaları hakkında bilgiler aldığı dernek üyeleriyle günün anısına fotoğraf çektirdi.

BBB

banner119
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner56

banner108