İngiliz Fotoğraf Sanatçısı George Georgiou BursaFotoFest`te

Bu sene ‘Kent Diyalogları’ temasıyla yapılan 6. BursaFotoFest, sanatçı söyleşileri bölümünde bu kez İngiliz Fotoğraf Sanatçısı George Georgiou’yu konuk etti.

09 Kasım 2016 Çarşamba 06:26
İngiliz Fotoğraf Sanatçısı George Georgiou BursaFotoFest`te
Büyükşehir Belediyesi, Bursa Kent Konseyi ve Bursa Fotoğraf Sanatı Derneği (Bufsad) işbirliğiyle Atatürk Kongre Kültür Merkezi’nde (Merinos AKKM) düzenlenen 6. BursaFotoFest, portfolyo değerlendirmeleri, söyleşi ve seminerlerle devam ediyor. Festival kapsamında yapılan ‘Sanatçı Söyleşi’lerinin üçüncü konuğu ise İngiliz Fotoğraf Sanatçısı George Georgiou’yu oldu.

Türkiye’de olmaktan her zaman mutluluk duyduğunu söyleyen George Georgiou, şehirler ve insan ilişkileri üzerine yaptığı çalışmaları fotoğraf severlerle paylaştı. Kosova ve Sırbistan hattına, Türkiye’ye, Londra’ya, Ukrayna’ya ve Amerika’ya yaptığı seyahatlerde insanlarla yakın ilişkiler kurarak fotoğraf çektiğini söyleyen Georgiou, kendisinin genelde siyah beyaz fotoğrafçısı olarak anıldığını, renkli fotoğrafı birkaç çalışmasında tercih ettiğini kaydetti. Türkiye’de uzun süre yaşadığını, ilk seneler insanlarla diyalog kurarak farklı şehir ve bölgeleri gezdiğini anlatan Georgiou, Türkiye’de çektiği fotoğraf serisini katılımcılarla paylaştı. Çektiği fotoğraflardan oluşan bir kitap da hazırladığını dile getiren Georgiou, farklı ülkelerde yaşayan birçok Türk’ün de yanına gelerek çalışmalar hakkında kendisiyle konuştuğunu ifade etti. Georgiou, “Türkiye’de insanlarla diyalog kurarak, yakın ilişkiler geliştirerek fotoğraf çekmek istedim. Bu projemin bir parçasıydı. Türkiye öngörüsüz gelmiştim. Nasıl bir çalışma yapacağımı bilmiyordum. İstanbul’da insanların, otobüslerin hareketliliği gözlemledim. Burada insanlar sokakta, otobüste, tramvayda bir arada durmayı, çok yakın yaşamayı, gezmeyi seviyor ve normal karşılıyor. İstanbul çok hareketli bir şehir” dedi.

Londra’ya döndükten sonra yaptığı fotoğraflardan oluşan belgesel çalışmasını da katılımcılarla paylaşan sanatçı, hala üzerinde çalıştığı ve Amerika toplumunu gözlemleme üzerine yürüttüğü projesinden de örnekler sundu.

Konuşmaların ardından Festival Danışma Kurulu üyesi Hasan Şenyüksel tarafından sanatçı George Georgiou’ya günün anısına plaket takdim edildi.

Bursa Uluslararası Fotoğraf Festivali’nde Yarın 10 Kasım 2016 Perşembe
Merinos AKKM Fuar Alanı A Seminer Salonu
14.00 – Seminer – Bufsad’ın 30. Yılı
15.00 – Seminer – Festival Değerlendirmesi

Merinos AKKM Fuar Alanı B Seminer Salonu
16.00 – Gösteriler (Tekrar)

19.00 Festival Kapanışı

BBB

banner119
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner56

banner108