Hayvan borsası Türkiye`ye örnek olmalı

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Marmara Bölgesi’nin Türkiye’nin lokomotifi olduğunu hatırlatarak, Badırga’da 330 bin metrekare alan üzerine yapılacak Canlı Hayvan ve Et Borsası projesinin de Türkiye’ye örnek olacak şekilde yapılması gerektiğini söyledi.

01 Şubat 2017 Çarşamba 21:27
Hayvan borsası Türkiye`ye örnek olmalı

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Badırga’ya yapılacak Canlı Hayvan ve Et Borsası ile Yıldırım’daki Et-Ba alanının dönüşümü projelerini değerlendirmek üzere Bursa Ticaret Borsası Meclis Toplantısı’na katıldı. Toplantının ardından Borsa Başkanı Özer Matlı ve yönetim kurulu üyeleriyle bir araya gelen Başkan Altepe, Ticaret Borsası’nın geçmiş dönemler de yerel yönetimlerle örnek işbirlikleri yaptığını kente büyük değer kattığını belirtti.

Ticaret Borsası’nın bu dönemde de Badırga’ya yapılacak Canlı Hayvan ve Et Borsası ile Yıldırım’daki Et-Ba’nın dönüşümü sürecinde Büyükşehir Belediyesi ile işbirliğinde olduğunu dile getiren Başkan Altepe, “Canlı Hayvan ve Et Borsası bu sektörde iş dünyasına yönelik önemli bir proje. Marmara Bölgesi ekonomik olarak Türkiye’nin lokomotifi. Bu nedenle bu bölgede yapılacak projeler de Türkiye’ye örnek, vizyonel projeler olmalı. Canlı Hayvan ve Et Borsası’yla ilgili adımlarımızı atmıştık. Süreç devam ediyor. Alanın elde edilmesiyle ilgili çalışmalarda artık sona geldi.



Alanın yüzde 95’ini emde etmiş olduk. Yaklaşık 330 bin metrekare büyük bir alan. Bu nedenle Tarım Bakanlığı’mızın da desteğiyle projenin geliştirilmesi önemli ve bu iş bir Türkiye projesi olmalı. Ben bakanlığımızın da projeye destek vereceğini umuyorum” diye konuştu.



Bursa Ticaret Borsası Başkanı Özer Matlı da Badırga projesinin kendileri için de önemli olduğunu belirterek, bu konuda Tarım Bakanlığı ile de görüşeceklerini söyledi. Matlı, “Bursa projesi mi yoksa Türkiye projesi mi istiyorlar öğrenip, ona göre adım atacağız. Siyasi irade de destek verirse, Büyükşehir Belediyemizin de katkılarıyla Türkiye’ye örnek bir çalışmayı hayata geçireceğiz” dedi.

BBB

banner119
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner56

banner108