Bursagaz'dan hayati uyarı

Bursagaz, Bursa’da etkisini gösteren kuvvetli lodos sebebiyle abonelerini karbonmonoksit zehirlenmelerine karşı uyardı.

07 Kasım 2016 Pazartesi 12:50
Bursagaz'dan hayati uyarı

Şehri etkisi altına alan şiddetli lodos sebebiyle tüm vatandaşları dikkatle olmaları konusunda uyaran Bursagaz, lodoslu havalarda bacalı cihazların kapatılması ve katı yakıtlı sobaların kullanılmaması gerektiğine dikkat çekti. Güvenli doğal gaz kullanımına yönelik, tesisatlarda can ve mal güvenliğini tehdit eden unsurların önüne geçmek için Bursalıların nelere dikkat etmesi gerektiğini açıklayan Bursagaz İşletme ve Bakım Müdürü Nurettin Erikci, “Çevre dostu, ekonomik ve konforlu bir yakıt olan doğal gaz, kurallara uygun kullanıldığında en güvenli yakıttır. Diğer tüm yakıtlarda olduğu gibi kurallara uyulmadığında ve bazı temel önlemler alınmadığında can ve mal güvenliğini tehdit edebilecek oluşumlar meydana gelebilmektedir” dedi.

Yanlış seçilmiş ve çabuk deforme olan baca imalatları ve montajları sebebiyle her yıl birçok insanın hayatını kaybettiğini söyleyen Erikci, yaşanılan olumsuzlukların, baca ve baca bağlantılarındaki uygunsuzluk sebebiyle baca gazlarının dış ortama atılmayıp iç ortama sızmasından ya da yakma cihazlarındaki bakımsızlık ve arızalardan kaynaklandığını vurguladı.

Cihazların bulunduğu yerlerde güvenlik için bırakılmış havalandırma menfezlerinin sürekli açık ve temiz tutulmasının, aynı zamanda bacalı cihaz kullanılan odalarda karbanmonoksit alarm cihazının bulundurulmasının büyük önem taşıdığına dikkat çeken Erikci, sözlerine şöyle devam etti:
"Lodosun etkili olduğu günlerde ani hava ısınmasından dolayı bacalar daha az çeker. Böyle havalarda daha önce temizliği yapılmamış, tıkalı cihaz bacaları ile periyodik bakımdan geçirilmeyen cihazlar karbonmonoksit zehirlenmelerine yol açabilir. Şiddetli rüzgarın etkili olduğu dönemlerde bacalı cihazların mümkünse kullanılmaması ve yanan sobaların da söndürülmesi alınması gereken öncelikli önlemlerdir. Doğal gaz tesisatlarına hiçbir şekilde müdahale edilmemesi çok önemlidir. Bu tür dönemlerde hiçbir şekilde bir olumsuzlukla karşılaşmak istemeyiz. Müşterilerimiz daire içlerinde doğal gaz ile ilgili her hangi bir olumsuz durumla karşılaştıklarında 7 gün 24 saat hizmet veren 187 nolu Doğal gaz Acil telefon hattını arayabilir."

İHA

banner119
Son Güncelleme: 07.11.2016 15:59
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner56

banner108