Bursa`da ‘Şehr-i Kadınlar Buluşması` renkli başladı

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, ‘8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ nedeniyle gerçekleştirilen ‘Şehr-i Kadınlar Buluşması’nın açılışını gerçekleştirdi.

08 Mart 2017 Çarşamba 13:21
Bursa`da ‘Şehr-i Kadınlar Buluşması` renkli başladı

Başkan Altepe, Atatürk Kongre Kültür Merkezi’nde (Merinos AKKM) hayat bulan programda, kadınların, toplumun temel taşı ve geleceği inşa eden en değerli mimarlar olduğunu söyledi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından ‘8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ nedeniyle düzenlenen ‘Şehr-i Kadınlar Buluşması’, Atatürk Kongre Kültür Merkezi’nde (Merinos AKKM) yapılan törenle başladı. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, ‘8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nün Bursa’da, trafik kazasında 7 emekçi kadın işçinin yaşamını yitirmesi nedeniyle buruk yaşandığını söyledi.


Kazada hayatını kaybeden kadın işçilere Allah’tan rahmet ve yakınlarına başsağlığı dileyen Başkan Altepe, konuşmasında, “Cennet anaların ayağı altındadır. Toplumun temel taşı kadınlar, hayatın rengi, geleceğimizi inşa eden en değerli mimarlardır” dedi.

Kadınlara yönelik projeler


Başkan Altepe, Bursa’yı çağdaş bir geleceğe taşırken kadınlara yönelik önemli projeler yapıldığını hatırlatarak, “Türkiye’nin istenilen noktaya gelmesinde, kadınlar, toplumsal hayattaki yerlerini alsınlar istiyoruz. Kadınların sosyal ve ekonomik yönden kalkınmalarını ve çocuklarını en iyi şekilde yetiştirmelerini önemsiyor ve bu noktada atılması gereken adımları atıyoruz. Bursa Kent Konseyi Kadınlar Meclisi ve Büyükşehir Belediyesi bünyesinde Kadın Erkek Eşitliği birimlerimizde çalışmalar gerçekleştiriyoruz. ‘Kadına şiddeti reddet’, ‘çocuk gelinler’ ve ‘doğumuna sahip çık’ gibi projelerle toplumsal önem taşıyan konulara hassasiyetle yaklaşıyor ve yapılması gerekenlerle ilgili en doğru adımları atmaya gayret ediyoruz” diye konuştu.

“Kadınlar örnek oluyor”


Kadınların gündelik yaşamını kolaylaştıran çalışmalardan da örnekler veren Başkan Altepe, “Türkiye, hedefleri olan ve büyüyen bir ülke. Bu noktada eğitime önem vermeliyiz. Kadınların eğitim seviyelerinin yükselmesi, toplumu en güzel şekilde şekillendiren annelerimizin birikimi ve güzel tavırları çocuklarımıza yansıyacak ve onlar da geleceğimizi oluşturacaktır. Kadınların her alanda birikimli olmaları gerekiyor” şeklinde konuştu.


Bursa’da kadınların gurur duyulan çalışmalar yaptıklarını anlatan Başkan Altepe, programda hazırlanan 45 stantta kadın derneklerinin el emeği ürünlerini sergilediklerini ifade ederek, “Güzel işler yapan, aile bütçelerine katkı sağlayan kadınlar, örnek oluyor” dedi.

“Güçlü kadınlarla daha güçlü Türkiye”


Bursa Milletvekili Emine Yavuz Gözgeç de kadının hayatın her alanında önemli rol üstlendiğini belirterek, “Güçlü bir toplum ancak güçlü kadınlarla oluşturulur. Kadın varsa demokrasi vardır, kadın varsa hayat vardır” ifadesini kullandı.


Mecliste Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Üyesi olduğunu belirten Gözgeç, yapılan çalışmalardan örnekler vererek, “Siyasette de kadınların daha aktif rol almalarını istiyoruz. Mecliste 81 kadın milletvekilimiz var, bu sayının artması için çalışmalarımız sürüyor. Kadınların sosyal ve ekonomik alanda daha fazla yer almaları için daha da önemli adımlar atılacak. Güçlü kadınlarla daha güçlü Türkiye’yi hedefliyoruz” şeklinde konuştu.


Bursa ve Türkiye’nin gelişimine kadınların katkısının büyük olduğunu vurgulayan Başkan Altepe ile Milletvekili Gözgeç, konuşmaların ardından, Merinos AKKM’de açılan kadın derneklerinin stantlarını gezdi, el emeği ürünleri ilgiyle inceledi.

Hayalini gerçekleştirdi


Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen BUSMEK kurslarına katılan ve ardından KOSGEB desteği alarak tasarım alanında çalışmalar yapmaya başlayan Merve Yanıklar’ı tebrik eden Başkan Altepe, “Büyükşehir Belediyesi olarak kadınların gelişmesi, kalkınması ve üretime de katkı sağlamalarını hedefliyoruz. Meslek sahibi olarak üretime katkı sağlayan kadınlardan biri olan Merve Yanıklar da bu kurslardan geçerek iş sahibi olma amacını gerçekleştiren bir arkadaşımız. İnşallah gelecekte işlerini daha da geliştirecek. Adımlarını başarılı bir şekilde atıyor ve bu alanda yürüyen kardeşlerimize iyi bir örnek…” diye konuştu.


Geçen yıl katıldığı eğitimlerin ardından tasarım alanında iş hayalini gerçekleştiren Merve Yanıklar da “Devletimizin verdiği katkılar nedeniyle teşekkür ediyoruz. Genç yaşta kadın istihdamına destek olduğum için mutluyum” dedi.


‘Şehr-i Kadınlar Buluşması’, panel, seminer, defile ve sergi gibi pek çok aktiviteyle gün boyu devam ediyor.

BBB

banner119
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner56

banner108