Bursa´da Kent Konseylerinden güç birliği

Bursa Kent Konseyi Başkanı Hasan Çepni, ilçelerde kurulan ve faaliyetlerini sürdüren kent konseylerinin temsilcileriyle bir araya gelerek bilgi paylaşımında bulundu.

17 Mayıs 2017 Çarşamba 12:02
Bursa´da Kent Konseylerinden güç birliği

Bursa Kent Konseyi, diğer şehirlerdeki kent konseylerinin kurulum sürecine destek olduğu gibi Bursa ilçelerindeki mevcut kent konseylerine de katkı sunmaya ve bilgi paylaşımında bulunmaya devam ediyor. Bursa Kent konseyi Başkanı Hasan Çepni, Atatürk Kongre Kültür Merkezi (Merinos AKKM) Muradiye Salonu’ndaki toplantıda, Osmangazi, Yıldırım, Gemlik, Mudanya, Orhangazi, Orhaneli, Karacabey, Gürsu ve Kestel Kent Konseyi’nin başkanlarını, genel sekreterlerini ve yürütme kurulu üyelerini ağırladı.

Toplantıya katılan kent konseylerinin başkan ve yöneticilerine teşekkür edene Hasan Çepni, Bursa´da faaliyet gösteren tüm kent konseylerini bir araya getirmek istediklerini, konseyi olmayan ilçeleri de kurulması yönünde teşvik ettiklerini söyledi. Diğer kentlere de yol gösterdiklerini belirten Çepni, “Bursa Kent Konseyi olarak önce tüm ilçe kent konseylerini ziyaret ettik ve akabinde bu toplantıyı düzenledik. Bu bir başlangıç olacak.

Hepimiz şehri ilgilendiren konuları işlemeye çalışıyoruz. Bursa Kent Konseyi olarak çalışmalar yaptığımız gibi ilçe kent konseylerine de neler yapabileceklerini, yapının güçlü olması için nasıl adımlar atılması gerektiğini anlatmalıyız. Güzel ve faydalı işler yaptıkça yerel yöneticiler de daha fazla destek olmaya başlıyor. Çünkü bu yapılar belediye başkanları önemli bir yapı. İnsanları belirli bir amaç etrafında toplamak kolay değildir. Bunları yapabilmek özverili çalışmalar gerektirir.

Bu yüzde tüm kent konseyleri olarak birlik ve beraberlik içeresinde yürümeliyiz. Büyükşehir Belediyesi´nin desteklediği bir kent konseyi olarak ilçelerimizdeki kent konseylerini de desteklemek istiyoruz. İlçe kent konseylerinin özerk yapısının devam etmesi lazım. Yerel yönetimlerin yanında diğer resmi kurumlarla da işbirliklerinin nasıl yapılacağını ilçe kent konseylerinin bilmesi gerekir” dedi.

Daha sonra toplantıya katılan ilçe kent konseylerinin başkan ve yöneticileri tek tek söz alarak kendilerini tanıttı ve çalışmaları hakkında bilgi verdi. Ardından Bursa Kent Konseyi Başkanı Hasan Çepni, kent konseylerinin mevzuatı ve Bursa Kent Konseyi’nin yapısı ile işlevi hakkında sunum yaptı. Bursa Kent Konseyi’ne 450’ye yakın kurum ve kuruluşun kurumsal üye olduğunu hatırlatan Çepni, her kurumun da ardında yüzlerce vatandaşın bulunduğunu dile getirdi.

Yerel Gündem 21 sürecini Bursa’nın çok iyi takip ettiğini, kent konseyi dönüşümünü de Bursa’nın başarıyla yaptığını ifade eden Çepni, kent konseylerinin gelişimine Bursa Kent Konseyi’nin hazırladığı raporlarla ciddi katkılar sunduğunu söyledi. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin bu yapıya güvendiğini ve gerekli desteği verdiğini belirten Çepni, “Bünyemizde 4 meclis ve 30 çalışma grubumuz var. Yakında Yabancılar Meclisi’ne de kuracağız. Bursa´da yaşayan 150 farklı ülkeden insanı bir araya getirmek, onlara da söz hakkı vermek istiyoruz” diye konuştu.

Toplantının sonunda Bursa Kent Konseyi Başkanı Hasan Çepni ve ilçe kent konseyinin başkan ve yöneticileri hatıra fotoğrafı çektirdi.

BBB

banner119
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner56

banner108