Bursa'lı Tatlıcıların "güllaç'' mesaisi başladı

Osmanlıdan kalma ''güllaç'' tatlısı için ramazanda artan talebi yetiştirmeye çalışan tatlıcılar yoğun mesai yapıyor.

27 Mayıs 2017 Cumartesi 10:59
Bursa'lı Tatlıcıların "güllaç'' mesaisi başladı

AA muhabirine açıklamada bulunan, pasta ustası ve pastane işletmecisi Murat Demirci, güllacın kilogram fiyatının 30 lira olduğunu söyledi.

Demirci,''Geçen sene ile bu sene arasında fazla fiyat farkı yok geçen sene kilosu 25 liraydı, bu sene ise 30 lira. Yani güllaç fiyatları çok uygun bu nedenle bu tatlı geçen sene olduğu gibi bu sene de ramazanın gözdesi olacak.'' diye konuştu.

Ramazanın dışındaki aylarda güllacı sadece özel istek ve sipariş olduğu takdirde yaptıklarını ifade eden Demirci, ramazan ayında ise bu tatlıya olan talebin yüzde 100 artması nedeniyle güllacı diğer tatlılar gibi rutin olarak yaptıklarını belirtti.

Ramazan öncesi yoğun mesaiye şimdiden başladıklarını belirten Demirci, ''İlk oruç tutulmasına günler kala yüzlerce güllaç siparişi aldık.

Biz de şimdiden tonlarca güllaç malzemelerimizi aldık ve güllaç üretimine başladık. Zaten iftarın ilk 3 günü talep tavan yapacak.

Bu yüzden biz de ramazanın ilk 3 günü taleplere yetişmek için gece gündüz çalışacağız.'' diye konuştu.

AA

banner119
Anahtar Kelimeler:
GüllaçGüllaç Tatlısı
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner56

banner108