Bursa Kent Konseyi`nden ‘Kadınlar Günü` anma programı

Bursa Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından ‘8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ münasebetiyle anma programı düzenlendi.

08 Mart 2017 Çarşamba 16:02
Bursa Kent Konseyi`nden ‘Kadınlar Günü` anma programı

Program kapsamında Olgunlaştırma Enstitüsü’nün hazırladığı 140 sanat eserinden oluşan sergi izlenime açıldı.

Bursa Kent Konseyi Kadın Meclisi’nin düzenlediği ‘8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ anma programı, Atatürk Kongre Kültür Merkezi (Merinos AKKM) Hüdavendigar Salonu’nda yapıldı.

Programa, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’yi temsilen Bursa Kent Konseyi Başkanı Hasan Çepni, Yıldırım Kaymakamı Mehmet Aydın, Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Başkanı Hüseyin Akdeniz, Kadın Meclisi Başkanı Kadriye Sarıbıyık, siyasi partilerin, sivil toplum kuruluşlarının ve kamu kurumlarının temsilcileri, Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu üyesi kadın muhtarlar, Bursa’da görevli kadın muhtarlar, Olgunlaştırma Enstitüsü’nün eğitmen ve öğrencileri, Bursa Kent Konseyi yürütme kurulu üyeleri, Kadın Meclisi yürütme kurulu üyeleri, kadın derneklerinin temsilcileri ve çok sayıda kadın katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda, Kadın Meclisi tarafından hazırlanan ‘8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ videosu gösterildi.

Bursa Kent Konseyi Başkanı Hasan Çepni, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü yaşanan üzücü olay sebebiyle buruk geçirdiklerini söyledi. Kadınların sadece bir gün değil, her gün hatırlanarak değerinin bilinmesi gerektiğini anlatan Hasan Çepni, “Kadını önce annemiz olarak, sonra eşimiz, ardından kızımız olarak tanıdık. Kadınlar ile erkekler bir elmanın yarısı gibidir. Hayatı beraber omuzluyoruz. Saygıya ve sevgiye hepimizin ihtiyacı var. Türk kadını her zaman güçlü olmuştur. Ülkenin her zor zamanında gücünü ortaya koymuştur. Günümüzde muhtar, meclis üyesi ve vekil olarak temsil makamında olan, sosyal ve iş dünyasında yer alan kadınlarımız var. Hepsiyle gurur duyuyoruz. Evdeki tüm yükü omuzlayan annelerimiz var. Hepsini saygı ve hürmetle selamlıyorum” dedi.

Yıldırım Kaymakamı Mehmet Aydın, hayatın yarısının kadın olduğunu belirtti. Buna rağmen kadınların hayatın içerisine sokamadıklarını söyleyen Aydın, kadınların daha fazla önemsenerek hak ettiği değerin verilmesi gerektiğini dile getirdi. Kadına verilen önem doğrultusunda ülkenin gelişeceğini anlatan Aydın, trafik canavarının katliamı sonucu bu sene Kadınlar Günü’nü buruk geçirdiklerini belirtti.


Bursa Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Kadriye Sarıbıyık, Bursa’da yaşanan trafik kazasında hayatını kaybeden kadınlara Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diledi. Kadınların siyasi ve sosyal bilincinin ¬geliştirilmesine, ekonomik, sosyal ve siyasal başarılarının artırılması amacıyla Dünya Kadınlar Günü’nün kutlandığını ifade eden Sarıbıyık, kadınlar hayatın her alanında yer almasını arzu ettiklerini dile getirdi. Sarıbıyık, Kadın Meclisi’nin çalışmaları hakkında da bilgi verdi.


Konuşmaların sonunda Kaymakam Aydın tarafından Kadın Meclisi Başkanı Kadriye Sarıbıyık’a, Bursa Kent Konseyi Başkanı Çepni tarafından Olgunlaştırma Enstitüsü adına Hanife Işılar’a çiçek takdim edildi. Program, toplu fotoğraf çekimiyle son buldu.


Daha sonra protokol ve tüm konuklar, Olgunlaştırma Enstitüsü tarafından hazırlanan ve çeşitli sanat dallarından 140 eserin yer aldığı sergiyi gezdi

BBB

banner119
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner56

banner108