Bursa İpeği ilçelerde de hayat buluyor

‘Bursa İpeği Yeniden Hayat Bulacak’ projesi kapsamında, Büyükorhan’da ipek halı üretimlerine hızla devam ediliyor.

15 Mayıs 2017 Pazartesi 09:38
Bursa İpeği ilçelerde de hayat buluyor

Nilüfer Belediyesi desteğiyle düzenlenen Mysia Yolları Bisiklet Turu’na katılan bisiklet sevdalıları, Nilüfer’in eşsiz doğası ve tarihiyle buluştu. 12 kentten 80 bisikletçinin katıldığı 3 günlük tur Gölyazı’dan başladı. Tur boyunca günde yaklaşık 50 kilometre yol yapacak olan bisikletçiler, Nilüfer’in 12 kırsal mahallesinden geçecek.

Büyükşehir Belediyesi, hem somut hem de somut olmayan kültürel miras çalışmaları kapsamında kent belleğindeki değerleri gelecek nesillere aktarma çalışmalarını sürdürüyor. Büyükşehir Belediyesi’nin ‘Bursa İpeği Yeniden Hayat Bulacak’ projesi kapsamında Umurbey İpek Üretim ve Tasarım Merkezi’nde yapılan ipekçilikle ilgili çalışmalar dağ ilçelerine de ulaşıyor.

Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Turizm Daire Başkanlığı’nın koordinasyonunda sürdürülen, BUSMEK kurslarıyla desteklenen proje ile dağ köylerindeki kurs merkezlerinde 3 yıldır devam eden ipekçilik çalışmaları, profesyonel dokumacılığa taşındı. Kursiyerlerin tezgahlarındaki küçük halılar, artık yerini büyük halılara bırakmaya başladı. Bursa motiflerinin de yer bulduğu desenler, ürün haline getirilerek ipek halıya dönüştürülüyor.

Orhaneli, Keles ve Harmancık’ta da devam eden çalışmaların en güzel örneklerine bu kez Büyükorhan Karaağız Mahallesi kursiyerleri imza attı. Kursiyerler, el emeği ve göz nuruyla hem ipeği ilmek ilmek dokuyup özel birer sanat eserine dönüştürüyor hem de ipekçiliğin gelişmesine katkı sağlıyor.

Üretime katkı sağlayan kursiyerler, mahallelerine bu kursları kazandıran Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti.

BBB

banner119
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner56

banner108