Bursa'da Nefesleri Kesen Helikopter Destekli Yangın Tatbikatı

Bursa'da, temsili olarak farklı yerlerde çıkarılan ve söndürülmesine havadan destekli helikopter tarafından yangın tatbikatı, gerçeğini hiç aratmadı.

25 Temmuz 2017 Salı 12:27
Bursa'da Nefesleri Kesen Helikopter Destekli Yangın Tatbikatı

Bursa Orman Bölge Müdürlüğün merkez Osmangazi ilçesine bağlı Demirtaş Mahallesi'nde etrafı ormanlarla çevrili yerde yapılan tatbikatta, 5 farklı noktalarda çıkarılan yangın, helikopter, 4 arazöz, 4 yangın ilk müdahale aracı, 2 su tankeri ve 54 personel müdahale yaptı.

Çıkan yangın 20 dakika içinde söndürüldü yapılan tatbikatta, senaryo gereği dumandan etkilenen bir personele, 112 Acil Servis ekipleri tarafından müdahale yapıldı.

Orman Bölge Müdürü Arif Can, tatbikattan sonra gazetecilere yapmış olduğu açıklamada, Türkiye'nin, Akdeniz iklim kuşağında olduğunu söyleyen.

Yangınlara karşı her zaman teyakkuzda olduklarını anlatan Can, sözlerine şöyle devam etti:

Bütün yangınlar bir kıvılcım ile başlar. Büyüdükten sonra müdahale şansı çok azalır. 

Erken müdahale bizim için çok önemli. Orman yangınlarına ortalama 22 dakika içinde müdahale yapıyoruz. Bu zamanın daha da kısalması için çalışmalarımız devam ediyor. 

Halkımız ormanda piknik yaptıklarında yaktıkları ateşi söndürmelerini istiyoruz. Ayrıca ormanda duman görüldüğünde hemen 'Alo 177' ihbar hattının aranmasını rica ediyoruz.

Tatbikatın başarılı bir şekilde neticelendiğini söyleyen Can, "Senaryo gereği 5 farklı yerde çıkan yangın 20 dakika içinde kontrol altına alındı. 

Yangına çok hızlı müdahale yapıldı. Ayrıca bir orman yangınından sonra duman ve ateş yok olana kadar orada belki de günlerce ekip bekletiyoruz.

AA

banner119
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner56

banner108