Bursa'da Edebiyatla dolu günler başlıyor

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin geleneksel hale getirdiği ulusal etkinliklerinden biri olan Bursa Edebiyat Günleri’nin 16’ncısı 28-29 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

24 Nisan 2017 Pazartesi 10:51
Bursa'da Edebiyatla dolu günler başlıyor

27 Mayıs 1960 askeri darbesinden 15 Temmuz 2016 tarihindeki kalkışmaya kadar yaşanılan kaos ortamları edebiyatımıza yoğun biçimde yansımıştır.

Bu nedenle Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin bu yıl düzenleyeceği “Bursa Edebiyat Günleri”nin 16’ncısının konusu “27 Mayıs’tan 15 Temmuz’a Darbe Edebiyatı” olarak belirlendi. 28 Nisan 2017 Cuma günü saat 10:00’da Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde Prof. Dr. Mustafa Kara’ya ait “1999 Öncesi 99 Edebiyat Dergisi 1.Sayı Sergisi” açılışı ile başlayacak olan etkinlik, Yıldırım Bayezid Salonunda Protokol ve açılış konuşmaları, öğleden sonra ve ertesi gün yapılacak oturumlar ile devam edecek.

Oturumlar, “Siyasi Hayatımızda Askeri Darbeler, Kültürel Hayat ve Darbeler, 15 Temmuz İşgal Hareketi ve Edebiyat, Edebiyat ve Darbeler, 28 Şubat ve Edebiyat, Sanat Ortamı ve Darbeler” olmak üzere altı ana konu başlığından meydana geliyor.

Türkiye’nin 12 farklı ilinden gelen yazar, akademisyen ve şairlerin katılım sağlayacağı 16.Bursa Edebiyat Günleri kapsamında 28 Nisan 2017 akşamı Bayazid Paşa Medresesi’nde şiir akşamı yapılacak. 29 Nisan 2017 akşamı ise Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi Osmangazi Salonunda 16.Bursa Edebiyat Günleri kapsamında Tuluyhan Uğurlu sanatseverler ile buluşacak ve etkinlik bu konser ile sona erecek.

Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezinde sabah ve öğleden sonra yapılacak oturumlarda konu hakkında yetkin edebiyatçı ve araştırmacılarımızın okurlarla buluşması sağlanacak.

Eş zamanlı olarak Süleyman Çelebi Anadolu Lisesi, Yeşil Devlet Hatun İmam Hatip Lisesi, Mihraplı Abdülkadir Can İmam Hatip Lisesi, Bursa Anadolu Lisesi, Cumhuriyet Lisesi, Atatürk Anadolu Lisesi bünyesindeki öğrenciler de okullarında şairlerle buluşma imkanı bulacak.

16.Edebiyat Günleri etkinliğine toplam 39 şair, yazar ve akademisyen katılım sağlayacak. Katılım sağlayacak isimler ise şöyle:

“Prof. Dr. Hüsamettin Arslan, Prof. Dr. Bekir Berat Özipek, Prof. Dr. Burhanettin Duran, Ercan Yıldırım, Mehmet Doğan, Prof. Dr. Mustafa Öztürk, Cihan Aktaş, Ali Emre, Akif Hasan Kaya, Prof. Dr. Turan Karataş, Asım Öz, Prof.Dr. Kurtuluş Kayalı, Doç .Dr. Abdullah Harmancı, Gülşen Özer, Doç.Dr. Alev Erkilet, Öner Buçukcu, Yrd. Doç. Dr. Mert Öksüz, Cemal Şakar, Prof. Dr. Hüsamettin Arslan, Prof. Dr. Bekir Berat Özipek, Prof. Dr. Burhanettin Duran, Ercan Yıldırım, Mehmet Doğan, Prof. Dr. Mustafa Öztürk, Cihan Aktaş, Ali Emre, Akif Hasan Kaya, Prof. Dr. Turan Karataş, Asım Öz, Prof.Dr. Kurtuluş Kayalı, Doç .Dr. Abdullah Harmancı, Gülşen Özer, Doç.Dr. Alev Erkilet, Öner Buçukcu, Yrd. Doç. Dr. Mert Öksüz, Cemal Şakar.”

BBB

banner119
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner56

banner108